Bajer (Soukromníci): Vítězný únor 2021 - Nesmíme dovolit nastoletí novodobé diktatury!

25.02.2021 15:28

U příležitosti výročí tzv. Vítězného února, během něhož došlo v roce 1948 ke státnímu převratu a nastolení totality v tehdejším Československu, vyzvala Strana soukromníků České republiky k živnostenské sebeobraně a ochraně svobody a demokratického státu.

Bajer (Soukromníci): Vítězný únor 2021 - Nesmíme dovolit nastoletí novodobé diktatury!
Foto: Soukromníci
Popisek: Petr Bajer, předseda Strany soukromníků České republiky

„Pod rouškou boje s pandemií Covid-19 dochází čím dál častěji k porušování základních demokratických principů, k neúměrným zásahům do občanských svobod, diskriminačnímu omezování soukromého podnikání i narušování ústavních principů. I přesto, že si všichni uvědomujeme vážnost situace a nutnost chránit lidské životy, nesmíme dovolit nastolení novodobé diktatury, které bude obhajováno strachem z jedné konkrétní nemoci a jejího šíření,“ uvedl Petr Bajer, předseda Strany soukromníků České republiky.

Vláda měla podle něj celý rok na to, aby byla Česká republika připravena vzdorovat šíření Covid-19. „Její zcela chaotický a nekomponentní postup však vyústil v to, že v těchto dnech kolabuje český zdravotní systém, a že je na tom naše země v celosvětovém srovnání v rámci šíření viru absolutně nejhůře. Vláda za celý rok neudělala takřka nic k tomu, abychom navýšili kapacitu nemocnic jak po stránce personální, tak materiální a technické. Zcela selhala v krizovém řízení, natož krizové komunikaci,“ kritizuje kroky vlády Petr Bajer.

Anketa

Máte důvěru v Jana Hamáčka? (Hlasování od 25.2.2021)

16%
84%
hlasovalo: 15025 lidí

Předseda Soukromníků je dále přesvědčen o tom, že vláda svými diskriminačními lockdown opatřeními takřka zlikvidovala živnostníky a velké množství malých firem. „Přitom však nijak aktivně nechránila nejvíce ohroženou skupinu obyvatel, tj. seniory 65+, natož aby promyšleně bránila šíření nákazy ve velkých fabrikách a továrnách. Navíc obětovala stovky tisíc školáků, kterým zakázala nejen prezenční výuku, ale také rozvíjení talentu v oblasti sportu, kultury či jiném odvětví,“ dodal Bajer.

Podle jeho slov je proto nevyhnutelné, aby si především živnostníci a malí podnikatelé uvědomili, že je třeba se začít bránit.

„Jedinou cestou je politická sebeobrana živnostníků. Rozumíme všem formám občanské neposlušnosti, protože jsou vyústěním frustrace těch, na které vládní opatření dolehla nejvíce. Na druhou stranu tato cesta vede pouze k další depresi, naštvanosti a rozštěpenosti našeho národa. V tuto chvíli je třeba spojit všechny síly a dosáhnout toho, že politicky organizovaní živnostníci a soukromníci budou mít své přímé zastoupení v příští Poslanecké sněmovně, a budou tak schopni přímo ovlivnit nejen boj s pandemií, ale také hospodářskou a společenskou obnovu naší země,“ doplnil Petr Bajer.

Předseda Soukromníků Petr Bajer zároveň připomněl, že právě Strana soukromníků ČR již před několika měsíci spustila projekt „Sebeobrana živnostníků“, který je představen na portálu www.sebeobranazivnostniku.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…