Balaštíková (ANO): Je to váš romantický názor na to, jak děláme zahraniční politiku

17.01.2023 23:33

Projev na 51. schůzi Poslanecké sněmovny 17. ledna 2023 k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě

Balaštíková (ANO): Je to váš romantický názor na to, jak děláme zahraniční politiku
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Dobrý večer, kolegyně a kolegové,

já bych chtěla reagovat na svého předřečníka. Pan kolega prostřednictvím vás, paní předsedající, je velmi milý člověk, nicméně kdybyste to nebyl právě vy, tak bych to snad i považovala, to vaše vystoupení, za urážku. A Česká republika má respekt v zahraničí.

Pane kolego, já myslím, že asi nevíte, jak se dělá zahraniční politika. Já jsem tedy ještě za celý svůj život nezažila, že bych se někde dočetla, že na nějakém summitu nebo politickém jednání jedna země druhé řekla - vy to děláte špatně. Víte, ono se to řekne spíš možná, když jsou ti premiéři nebo prezidenti kamarádi, tak se spíš řekne - ty, tohle nebylo úplně dobré. Ale dobře, je to váš romantický názor na to, jak děláme zahraniční politiku. No a vy jste tedy řekl, že jste chtěli spolupracovat, řekli jste společně pracovat pojďme. Kdyby to tak bylo, kdyby to byla pravda, tak by se nikdy nemusel stát dnešní den.

My bychom tohle nevyvolávali. A řekla jsem to i v médiích - já jsem tu byla a vím, jak jsme reagovali. My jsme reagovali na vaše postoje, na to, jak jste se chovali, jak někteří vaši zástupci se tomu ještě smáli. A naše paní předsedkyně klubu nás uklidňovala a říkala i, že vlastně vyvoláme reakci, že to budete vy zneužívat, že je to jakýsi aktivistický náš program na podporu našeho kandidáta na prezidenta. To byla reakce na vaše chování, byla to reakce spontánní. Na tom trvám, všichni mí kolegové to ví. Ví, jak jsme se na klubu o tom bavili, a bohužel i ti, kteří se vyjádřili z našich lavic třeba proti kandidatuře našeho kandidáta, tak i ti zvedli ruku, aby se dnešní den vyvolala nedůvěra vládě.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…