Balaštíková (ANO): K úvaze

10.12.2022 13:14 | Komentář

Zatím každý prezident od roku '89 prošel nejprve politikou, teprve potom se stal prezidentem

Balaštíková (ANO): K úvaze
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Havel dvacet let v disentu, pak založil OF, pak byl federálním prezidentem, a pak českým. Klaus byl u založení OF, pak založil ODS, byl předsedou vlády, předsedou Poslanecké sněmovny a pak byl prezidentem. Zeman byl v OF, pak převzal ČSSD, pak byl předsedou Poslanecké sněmovny, vlády, pak byl deset let na Vysočině, a pak se stal prezidentem.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Andrej Babiš má také za sebou zkušenost z vysoké politiky, což nemá žádný jiný kandidát. Nikdo z nich nevedl žádnou politickou stranu, nebyl v žádné ústavní funkci, rektorka, generál, rektor, velvyslanec... nikdo z nich tím ohněm neprošel. Andrej Babiš je logickým pokračovatelem po Havlovi, Klausovi a Zemanovi...

A to je ten hlavní důvod, proč pětikoalice není schopna postavit svého kandidáta, který by měl naději na úspěch. Proto podporují hned tři kandidáty, ale žádného naplno, jde jim jen o to, aby se tam nedostal Andrej Babiš, protože to je jediná ústavní funkce, která jim ještě "chybí", aby si tady z toho udělali "Klondajk".

Použijí všechno možné i nemožné, protože potřebují dělat své kšefty, a s prezidentem, který nebude patřit do jejich party, jim to nepůjde.

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…