Balaštíková (ANO): Preference nahrávají Babišovi

18.01.2023 7:33 | Komentář

Jak se zdá, Andrej Babiš má opravdu zdatné a nadějné soupeře v prezidentských volbách a nemusel by vyhrát.

Balaštíková (ANO): Preference nahrávají Babišovi
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Tento dojem šíří média s podporou agentur pro výzkum veřejného mínění, ale ozývají se i názory, že tato pozice je vlastně velmi výhodná. Mobilizuje voliče, aby svého kandidáta přišli podpořit, a jak to tak mezi lidmi slyším, nejspíš to opravdu funguje. Kdo je už dnes rozhodnutý Andreje Babiše volit, těžko své rozhodnutí změní, a stejně tak voliči, kteří budou volit raději kohokoliv, jen ne Babiše.

Anketa

Chcete, aby Danuše Nerudová zůstala v politice?

3%
94%
hlasovalo: 17814 lidí

Zápas se tedy vede o dosud nerozhodnuté voliče a tam může být rozhodujícím faktorem toto: Andrej Babiš, stejně jako všichni dosavadní polistopadoví prezidenti, prošel praktickou politikou. Před vstupem do nejvyšší ústavní funkce založil stranu, dovedl ji k vítězstvím ve volbách, sám byl a je poslancem, získal pevnou pozici v regionech, vedl ministerstvo financí i celou vládu po celé její funkční období. Tuto zkušenost za sebou žádný další prezidentský kandidát nemá.

Lidé, kteří se náhle probudili a shledali v sobě prezidentské schopnosti, mají v tomto ohledu značný hendikep. Jistě jim nechybí nadšení, moralizují a mají krásná etická předsevzetí. V praktickém výkonu nejvyšší ústavní funkce však budou odkázáni na rady odborníků, kteří s nimi pochopitelně budou manipulovat. Andrej Babiš se svými politickými zkušenostmi může nabídnout kvalifikovaný přístup ke všem ústavním pravomocím, osobní kontakty ve vrcholné mezinárodní politice a jasnou vizi o budoucnosti této země. Pro rozumně uvažující voliče bude pak jediným možným kandidátem.

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…