Balaštíková (ANO): Vládní koalici nelze brát vážně

07.10.2022 9:02

Když vládní koalice tvrdí, že hnutí ANO nepatří mezi demokratické strany, argumentuje hlavně tím, že hnutí ovládá jeden člověk a ten ovládá i důležitá média. Jsou to tvrzení bez důkazů.

Balaštíková (ANO): Vládní koalici nelze brát vážně
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

 Zato vládní koalice udělala několik podrazů těsně před volbami a o tom se mlčí: jestli proces s 15 let starou záležitostí kolem Čapího hnízda byl naplánován záměrně na dobu těsně před volbami se můžeme jen dohadovat, ale zvláštní to rozhodně je. Skandál, který se rozjel v Bruselu poté, co ministři zemědělství na návštěvě v ČR zjistili, že se tu s podporou našeho ministra porušují směrnice (výroba Mozarelly v Hole) se prostě před volbami ututlal, stejně tak záměr vlády nestropovat ceny veškeré energie, ale jen do nějakého limitu. Pak tu informaci rychle stáhli a z ministra Síkely udělali hlupáka (což zas nebylo až tak namáhavé). Hlavně se ale rozhodli zvýšit schodek státního rozpočtu, což ovšem do voleb vehementně popírali a hned po volbách to oficiálně rozhodli. Tak to je chování demokratických stran ve vládě? Na dovršení všeho nám předsedkyně Poslanecké sněmovny slíbila, že do příští zimy padne Rusko na kolena a tím se vyřeší všechno. Neříká ovšem, co nastane, pokud by se skutečně zhroutil celý ruský ropný a plynárenský průmysl. Neříká, že do Evropy proudí plyn přes Ukrajinu a Turecko, že je to sice jen 17,5 % loňského průměru dodávek, ale Evropa tento plyn odebírá, protože jej potřebuje. Na nulové dodávky nejsme připraveni a ani příští rok na takový scénář Evropa připravená nebude. Naše vláda také ne a že by s nějakým řešením přišla předsedkyně Poslanecké sněmovny, na to si asi nevsadí nikdo. Takže demokracie v podání těchto tzv. demokratických stran je způsob vládnutí, při kterém se lže, zatajují se před volbami nepříjemné informace, premiérský projev k národu (který byl nakonec o ničem) se zneužije k předvolební agitaci a hlavně se za nic nepřebírá odpovědnost. Ta je na Putinovi, na předešlé vládě, na covidu, na počasí a případně na Bruselu.

Srovnejme si to:

Kauza Čapí hnízdo, stará 15 let, je postavena na otázce, zda společnost, která na výstavbu střediska dostala dotaci, nebyla vytvořena účelově a tedy zda vůbec na dotaci měla nárok. Po všech auditech a kontrolách, po schválení všemi možnými institucemi se to zdá absurdní, ale soud probíhá a účelovost vytvoření investorské firmy je vykreslována jako podvod. Naskýtá se otázka: jak vznikla současná vládní pětikoalice? Je to opravdu postaveno na souladu volebních programů, jsou voliči každé z těch stran opravdu srozuměni s tím, že vláda bude zohledňovat postoje čtyř dalších subjektů? Není tato koalice náhodou vytvořena také účelově, jen aby eliminovala skutečného vítěze parlamentních voleb? Neukazují výsledky regionálních voleb, že se stal podvod? Není z těchto voleb nad slunce jasnější, že jednotlivé strany vládní pětikoalice jsou schopné se dohodnout s vládní opozicí a naopak, že si s některými vládními stranami prostě nerozumí? Inu, asi není účel jako účel, že?

Převzato z profilu političky.

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…