Balcarová (Piráti): Podporujeme odklon od uhlí a máme plán na snížení emisí

08.09.2020 16:45

Nízkouhlíková budoucnost je nevyhnutelná. Je to zásadní klíč ke zpomalení změny klimatu a oddálení katastrofických scénářů spojených se zvyšováním hladiny oceánů a teplot na planetě Zemi.

Balcarová (Piráti): Podporujeme odklon od uhlí a máme plán na snížení emisí
Foto: pirati.cz
Popisek: Dana Balcarová (Piráti)

Piráti stojí za spravedlivou transformací energetiky a úplným upuštěním od spalování uhlí. Do roku 2025 chceme uzavřít uhelné elektrárny, ze kterých jde elektřina na vývoz, zbytek do roku 2030.

V Poslanecké sněmovně dnes proběhl diskusní seminář na téma, zda pomůže novela zákona o podporovaných zdrojích energie i rozvoji lokální energetiky. Ten v prostorách Senátu doplnil kulatý stůl ohledně možných scénářů nízkouhlíkové budoucnosti pro Česko. Mám radost, že se odstoupení od spalování uhlí dostává na první místo ve veřejných i politických debatách. Kdybychom se totiž snižováním emisí nezabývali, do konce století by došlo v tuzemsku k oteplení o 4 °C.

Zmíněná novela o podporovaných zdrojích energie již míří do Sněmovny. Je nesmírně důležité legislativně umožnit rozvoj lokální a komunitní energetiky. Zasadím se o to, aby byly obce a komunity motivovány na takovýchto projektech pracovat, a byly připraveny na čerpání ze zdrojů Zelené dohody pro Evropu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…