Balín (OMMO): Rádio Jerevan - pořád se něco děje

12.01.2016 10:09

...pořád se něco děje, stále se něco děje, pořád se něco děje, stále ........

Balín (OMMO):  Rádio Jerevan - pořád se něco děje
Foto: senat.cz
Popisek: Vlastimil Balín

Ano, stále se něco děje, jen v KSČM stojaté vody podporují hnilobný proces… Takže i v ní se „něco“ děje, ale nic „zeleného“ pod sluncem z toho procesu nevyrůstá.

Jak známo ve složení vládnoucí koalice ve statutárním městě Most došlo k (ne)zásadním změnám. Severočeši.cz po mistrně zinscenovaném nakupování hlasů některých zastupitelů se rozžehnali s rovněž „prodejnými“ zastupiteli za KSČM a dezorientovanými zastupiteli za ANO, aby vytvořili nikoliv nepodobnou koalici s ČSSD a ODS. O „prodejnosti“ zastupitelů za KSČM si v Mostě štěbetají nejen straky, kterých tu lítá nepočítaně. Např. známý zpravodaj Krušnohor (leden 2016, s 25), což je jakási hlásná trouba bývalých koaličních souputníků ze Sdružení Mostečané Mostu (SMM), k tomu poznamenává: „V podstatě si Jiří Zelenka ´´koupil´´ komunistické poslance.“ A v SMM o tom přeci musejí vědět, nedělali totiž v předchozích letech ve vztahu ke komunistickým zastupitelům v Mostě nic jiného… Jó, jó, když dva dělají totéž… Až se ucho utrhne! Nebo spíš – kdo jim dá právě víc!

Dnes je vládní krize na městě údajně prý zažehnaná. Leč, pořád se něco děje!

Logicky následovala řada odvolání jedněch zastupitelů ze stran bývalé koalice a byli nahrazeni zastupiteli ze stran nové koalice v orgánech s majetkovou účastí města. Že se to prvním nelíbí, je nabíledni. Ještě to nestačili ani moc kritizovat, jak jsou z toho perplex.

Zastupitelé z dřívějších koalic jsou pružnější

To zastupitelé z dřívějších koalic a kamarádů ze Sdružení Mostečané Mostu jsou ve svých kritikách pružnější a soustavnější. Že většinou kritizují to, co kdysi společně s lidmi od Severočechů.cz dělali sami, je zřejmě moc netrápí. Nyní již dosazování lidí z koalice na uvedené posty považují za určitou součást korupce, byť již existuje soudní rozhodnutí ve stejném problému u tří poslanců ODS, že místo v orgánech není možné považovat za korupční jednání. Jenže i guru, ne snad Jára, ale Franta z SBD Krušnohor, kdysi po krajských volbách v roce 2012 charakterizoval podobné jednání za konkrétní způsob zavázání si zastupitelů. Tehdy si na stránkách měsíčníku Krušnohor povzdechl – parafrázuji - že oni kdysi vytvořili placené místo předsedy kontrolního výboru Zastupitelstva města Mostu pro zastupitele za KSČM J. Kurcina a oni (rozuměj KSČM) jim nyní (tedy v onom roce 2012) podobné neoplatili přibráním do koalice na úrovni vedení Ústeckého kraje.

Ano, pořád se něco děje. Nová koalice Severočeši.cz, ČSSD a ODS, byť se kdysi její nejmenovaný šéf, podnikatel J. Zelenka svým vstupem do komunální politiky nechal dle jeho slov motivovat bojem proti zkorumpovaným lidem právě z ODS a ČSSD, to nyní završil spojenectvím s nimi, byť v dílčích případech s jejich následovníky. Není se tedy co divit, že řada kdysi kritizovaných aktivit pokračuje vesele i nevesele dál. V Mostě roste počet objektů majících vlastníka v osobě podnikatele J. Zelenky. Že jsou některé skoro zakonzervované, protože nemají předmět pro činnost v nich nebo zde podnikatelé skončili a prostřednictvím tabulí „For Sale“ nebo „For Rent“, jsou nabízeny k nějakému smysluplnému užití. Pravda, v těch, jejichž prostřednictvím se dá odčerpávat z veřejných prostředků, např. slušnými cenami za poslanecké nebo senátorské kanceláře, tam to sice také moc nežije, ale finančně slušně zhodnocuje…

Pořád se něco děje, a leccos pro to využívá. Naposledy s velkou slávou v médiích prezentované odkoupení několika chátrajících budov v tzv. sídlišti 2B, kde se několik v něm bydlících rodin obávalo, aby pražská firma nechtěla realizovat svůj záměr asanovat domy na sociální bydlení. Ještě aby, když si tam žijící občané zakoupili do vlastnictví byty za částky jdoucích do miliónů a nyní by se měli dívat na nějaké socky… Fuj! Tak využili petici, pod níž bylo údajně pár desítek podpisů a město po drobných, ale jen drobných peripetiích konalo a domy za částku 12 mil. Kč od firmy odkoupilo. A dokonce, protože vedení města vlastně neví, co s nimi dále, jak s nimi naložit, počítá v rozpočtu s další částkou cca 3 mil. Kč, a to jen na realizační studii a snad i na projekt, co s domy dále. Ve hře jsou údajně záměry na startovací byty pro mladé či malometrážní pro bydlení seniorů případně zařízení s pečovatelskou službou. Zatím, jak se zdá, se začíná uměle vytvářet převaha na straně záměru domy prostě zbourat a vytvořit jakousi klidovou zónu s parkovou úpravou. Dokonce i „myslitelé“ z tzv. opozice, z řad SMM se nechávají jeden za druhým slyšet, že bourání by bylo nejlepší…(?)

Dění jde tak nějak mimo rádoby opozici

Pořád se něco děje. Přesto nikoho moc nezajímá, že se zde vynakládají veřejné prostředky z daní občanů pro uspokojení jakýchsi skupinových potřeb a zájmů. Jak hodlá vedení města, jeho samospráva řešit palčivější, a určitě v mnohém hlubší a horší podmínky života v jiných lokalitách města, v jednotlivých skupinách bloků 400, 500, 600 či 700, kde nebydlí např. senátorka Mostu, podnikatelé, kde údajně nemá bydlení k pronajímání primátor či jeho bratr? Také bude vykupovat, odkupovat, renovovat nebo bourat?

Ano, pořád se něco děje. Ale dění jde tak nějak mimo rádoby opozici nebo strany mající ve vínku, ve svých erbech a ideologii sociální aspekty a zájem o občana, pracujícího zejména. Alespoň se tím vždy holedbaly a dále holedbají. ČSSD ta to zřejmě „zabalila“ zcela a vstoupila do koalice s kontroverzními Severočechy.cz. KSČM…? Škoda mluvit…

Dalo by se čekat, že na konferenci, kterou „třešničkáři“ od KSČM měli v sobotu 9. 1. 2016, bude o všech problémech Mostu či Mostecka alespoň nějaká řeč. Leč, krom osvědčených a naučených frází o tom, jak je kapitalismus hnusný, jak jsou všichni na komunisty oškliví a zlí, jak oni vlastně nic nezmohou, protože jim ostatní házejí klacky pod nohy, ale že i přes tato úskalí a nástrahy dokáží údajně prosazovat svůj volební program… (jen nikdo neví, ani oni sami, co že se to tedy vlastně konkrétního z volebního programu daří plnit). Dalo by se čekat, že právě o třeba oněch vynaložených 12 mil. a dalších očekávaných na sídliště 2B bude nějaká řeč, ale vše se jako vždy smrsklo na personálie. Rodinné klany Belejů a Jírovců pod dohledem pana, říkejme mu třeba Novák, „ošetřovaly“ své pozice ve vedení „jejich“ okresní organizace, k čemuž, aby se to lépe ovládalo, snížili počet lidí v OV. Ani nevadí, že jde nyní o pro někoho snad nešťastnou 13. Spolehlivý zdroj redakci rádia Jerevan sdělil, že nejzábavnější a nejcharakterističtější bylo jednání kolem kandidáta pro volby do Senátu PČR. Nejen za své vystoupení by si bývala - údajně být tímto kandidátem- zasloužila E. Sedláčková. V současnosti vcelku úspěšná místostarostka města Litvínova, ale po předem připravené komedii zvítězil bývalý starosta města Lomu J. Nétek. Prý v tajné volbě dostali oba polovinu hlasů z celkem 40 přítomných delegátů, tedy každý 20 hlasů. Po dalších cca 2 hodinách dohadování a práci volební komise, řízené, kým jiným, než na tyto akce osvědčeným havířem z dolu Julius III a tradičním předsedou VK Frantou E., se již ve veřejné volbě po snížení kvóra o tři hlasy delegátů, kteří údajně „znechuceně“ z chování přívrženců protikandidátky Nétka odešli. Tak bývalý starosta Lomu a současný podporovatel zdejšího bezprecedentního neslušného a často protizákonného jednání Nétek obdržel „svých“ 20 hlasů a další hlasování o protikandidátce, ani ze slušnosti a pro ověření správnosti a objektivnosti, dále neprobíhalo. Byl přeci, jak bylo připraveno, zvolen člověk, jehož však zřejmě nebudou podporovat ani občané Lomu, protože jej již dostatečně poznali a stačí prý jedna lomská ostuda v PS PČR… Náš zdroj sdělil, že „poražená“ protikandidátka E. Sedláčková se po volbě zachovala, jak se sluší na dámu, což jí dle nás mohlo dále uškodit, protože na dámy nejsou v KSČM, tak nějak zavedeni a moc je - zejména ty slušné a schopné - prý nemusejí.

Ano, pořád se něco děje, a redakce rádia Jerevan to pro Vás ráda zachycuje a komentuje.

Tak hezký a úspěšný rok 2016

redakce RJ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…