Bárta: Bělobrádek se navezl do Štětiny. Takovou křivdu jsem dlouho neviděl

03.10.2013 10:47

Chápu, že pan Bělobrádek coby veterinář z řeznické rodiny touží po krvi, ale mého kolegy Jirky Štětiny se musím coby předseda VV zastat. Pan Bělobrádek si na něj otevřel pusu v předvolebním speciálu a osočil jej, že on nic neudělal, když Jaromír Drábek jedním podpisem zařadil hendikepované bez končetin mezi „normální“.

Bárta: Bělobrádek se navezl do Štětiny. Takovou křivdu jsem dlouho neviděl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Pan Bělobrádek by jako předseda parlamentní strany měl vědět, že agenda ve straně je mezi poslance rozdělena a každý se věnuje něčemu jinému. Nejinak tomu bylo ve VV. Za stranu to byla Kateřina Klasnová a Jana Drastichová, které opakovaně upozorňovaly na tuto absurditu zákona. Pořádaly seminář ve Sněmovně, zorganizovaly petici, předložily novelu zákona o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením a podaly ji už 14. ledna 2013. Moje žena dokonce navštívila v září Senát, přestože už nebyla poslankyně a nemusela nic dělat, aby se ujistila, že Senát Drábkovu novelu zruší. Tady si, pane Bělobrádku můžete přečíst, jak VV v tomto případě pracovaly.

V KDU byly asi rozděleny funkce jinak. Náměstek Kopřiva na obraně bral provize za zakázek, bratr Cyrila Svobody pořizoval na stejném resortu za hubičku letohrádky, ministr Šimonovský vyjednával supervýhodně Kapsch a exlidovkyně Parkanová hrála mi CASA su CASA. Až se zase, pane Bělobrádku, budete chlubit, že KDU zrušila sKarty, přečtěte si, kdo inicioval ve Sněmovně usnesení, aby se vláda musela sKartami vůbec zabývat. Nebudu Vás napínat, byla to opět Kateřina Klasnová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…