Bartoš (Piráti): Integrační centrum Praha je městská společnost, kterou musí mít každý kraj

01.02.2019 17:02

Projev na 26. schůzi Poslanecké sněmovny 1. února 2019 k Integračnímu centru Praha

Bartoš (Piráti): Integrační centrum Praha je městská společnost, kterou musí mít každý kraj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Bartoš

Dámy a pánové, já jenom bleskově.

My se jmenujeme Pirátská strana nebo Česká pirátská strana nebo Piráti na rozdíl od narcisistního SPD Tomia Okamury. My jsme demokratická strana, volíme předsedu v přímých volbách, všichni členové. A když nebudu předseda, tak bude předseda někdo jiný a bude to furt jenom Pirátská strana.

Chtěl bych jenom k těm informacím o tom pražském centru, o té politické neziskovce. Není to imigrační centrum, ale je to Integrační centrum Praha. A je to městská společnost, kterou musí mít každý kraj. Byla založena v roce 2012. Ředitel, který podle mě, za ty peníze, které bere, což není těch 79 tisíc nebo kolik zaznělo, to je superhrubá mzda, bere 42 tisíc pro bezpečí v Praze a pomoc té skutečné integraci lidí, kteří tady žijí. Podle mě dělá daleko víc práce než řada poslanců některých sdružení za téměř milion 200 tis. nebo milion 300 tis. ročně.

Jinak ten učitel arabštiny není samozřejmě žádný učitel, ale je to člověk, který pomáhá těm rodinám, které tady žijí s integrací. A když to vydělíme počtem lidí, kteří vstupují do těch programů, je jich 380, to znamená, že náklady na práce s jedním cizincem ročně jsou pět tisíc korun. Takže když si vezmete váš plat, tady zaznívají furt ty cifry, jednoho poslance, který si ročně vydělá přes milion, tak toto centrum, které je integrační v Praze, městská společnost, má náklady kompletní jako je pět platů poslanců za celý rok. A já si myslím, že navážet se do toho je zcela mimo mísu. A je to šíření těch dezinformací a fake news, o kterých se tady bavíme.

Děkuji.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…