Bartoš (Piráti): Programovou synergii se Starosty často nacházíme i ve Sněmovně

06.03.2020 18:43

Piráti a Starostové spojili síly pro nadcházející krajské volby v Olomouckém kraji, spolupráci oceňují předsedové obou stran.

Bartoš (Piráti): Programovou synergii se Starosty často nacházíme i ve Sněmovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš

Česká pirátská strana a hnutí Starostové a nezávislí budou v krajských volbách v Olomouckém kraji kandidovat společně. O vytvoření společné kandidátky pro krajské volby rozhodli hlasováním členové olomouckých organizací obou stran.

„Oceňuji, že došlo k dohodě se STAN na krajské spolupráci v Olomouckém kraji. Ostatně tento model se nám v kraji osvědčil i v rámci zastupitelstev jednotlivých měst, jako jsou Olomouc, Prostějov či Zábřeh. Dohoda na krajské úrovni do nadcházejících voleb je tak logickým vyústěním fungujícího a přirozeného partnerství. O možnostech společné práce se Starosty ostatně hovořil i šéf strany Vít Rakušan na Celostátním fóru Pirátů v Ostravě. Dohodnuté koalice si velice vážím nejen proto, že programovou synergii často nacházíme i při naší práci ve Sněmovně,” řekl předseda Pirátů Ivan Bartoš.

„Zkušenosti Starostů a nasazení Pirátů dle mého názoru můžou předznamenávat velkou šanci na vítězství v nadcházejících podzimních volbách. Piráti i STAN jsou si hodnotově a programově velice blízcí i na celostátní úrovni. Považuji to i za jasný signál pro voliče, kteří na podzim  nemusí složitě vybírat mezi dvěma blízkými stranami, ale mohou volit tuto konstruktivní formu spolupráce ve prospěch Olomouckého kraje,” říká předseda STAN Vít Rakušan.

Lídrem společné kandidátky bude zástupce hnutí STAN, olomoucký zastupitel a ředitel Správy kolejí a menz Univerzity Palackého Josef Suchánek. Dvojkou společné kandidátky a lídryní Pirátů bude zkušená komunální zastupitelka a dlouholetá ambasadorka Rekonstrukce státu Zdeňka Dvořáková Kocourková ze Šumperka.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…