Bartoš (Piráti): Vláda odmítla představit plán boje s epidemií

08.04.2020 9:17

Komentář předsedy Pirátů Ivana Bartoše

Bartoš (Piráti): Vláda odmítla představit plán boje s epidemií
Foto: archiv I. Bartoš
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš

Vláda odmítla veřejnosti i opozici představit transparentní plán boje s epidemií koronaviru. Sněmovna smetla i naše usnesení, v němž jsme vládu žádali o přípravu materiálu až do 20. dubna, tedy s dostatečnou časovou rezervou na přípravu. Vláda tak ponechala maloobchodní prodejce, poskytovatele služeb, firmy, osoby samostatně výdělečně činné, samoživitelky a mnohé další napospas nesystematickým a často protichůdným rozhodnutím čelních představitelů státu.

S Piráty se samozřejmě nevzdáváme. Budeme dál nabízet řešení, přinášet konkrétní návrhy a snažit se, aby současný stav nouze a celá epidemie dopadla na naše občany co možná nejméně. Piráti chtějí efektivní řešení epidemie založené na datech a chytrých řešeních tak, abychom naši zemi nevystavili velkým ekonomickým otřesům a zároveň ochránili nejrizikovější skupiny obyvatel jako jsou senioři či nemocní. U nemocných je třeba efektivně a přesně zjistit, s kým se stýkali. Dělejme to chytře, použijme k tomu dostupná mobilní a bankovní data se souhlasem nemocných, tzv. chytrou karanténu. Tak budeme moci rychle uvolnit plošná opatření a ekonomicky zajistit fungování naší země.

Co jsme všechno navrhovali a udělali v době koronavirové epidemie? Sledujte náš web koronavirus.pirati.cz

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…