Bartošek (KDU-ČSL): Lidé potřebují dostupně bydlet co nejdříve, našli jsme rychlé řešení

09.03.2019 12:45

Pro KDU-ČSL je dostupné bydlení dlouhodobě důležitým tématem a bylo i hlavním tématem posledních parlamentních i komunálních voleb. Je zapotřebí se rychle postarat o lidi v bytové nouzi, mladé rodiny, které nedosáhnou na hypotéku, a o seniory.

Bartošek (KDU-ČSL): Lidé potřebují dostupně bydlet co nejdříve, našli jsme rychlé řešení
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

„Lidé potřebují bydlet teď. Nechtějí čekat na zákon, který bude schválen v horizontu dvou až tří let, proto jsme nyní nešli cestou nového zákona, ale zvolili jsme formu spolupráce s ministerstvem pro místní rozvoj a se Státním fondem rozvoje bydlení. Díky tomu teď můžeme nabídnout řešení v řádu měsíců, které je rychlé a efektivní,“ uvedl Jan Bartošek, předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL.

Bartošek společně s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou plánují, že velikost bytů se bude pohybovat v rozmezí 23 až 120 metrů. Výše nájemného se pak odhaduje kolem 61 korun za metr čtvereční. „Tímto projektem maximálně respektujeme samosprávu obcí, kdy každá obec si bude moci realizovat bytovou politiku podle svého, příkladem je výše nájmu,“ dodal kandidát na předsedu lidovců.

Bartošek také ocenil spolupráci ministryní Dostálovou. „Jsem přesvědčen, že dobré projekty by se měly realizovat bez ohledu na to, kdo je v koalici a kdo v opozici, protože to pomáhá lidem. Jestliže jsme dokázali najít společnou řeč a dokážeme pomoci mladým rodinám, seniorům. Úkolem politika je pomoci lidem, v tomto případě se to povedlo,“ dodal Bartošek.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

9:02 Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

„Vážení občané, zlevňuje se,“ oddechl si premiér Petr Fiala poté, co si ve Strakově akademii otevřel…