Bartošek (KDU-ČSL): Podařilo se nám prosadit schválení zahraničních misí

05.06.2018 7:35

Česko může posílit své vojenské mise v Iráku, Afghánistánu i Mali, také může vyslat letectvo na ochranu vzdušného prostoru pobaltských států. Téma zahraničních misí nechala zařadit na páteční jednání Sněmovny KDU-ČSL. Nakonec se nám naší snahou podařilo prosadit i samotné schválení plánu působení zahraničních misí.

Bartošek (KDU-ČSL): Podařilo se nám prosadit schválení zahraničních misí
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Páteční usnesení Sněmovny je především zodpovědným krokem vůči našim vojákům. Oni jsou ti, kteří jezdí do zahraničí nasazovat svoje životy. K tomu musíme mít respekt, proto je důležité, aby armáda měla dost času na to se na zahraniční mise dostatečně připravit.

Poslanecká sněmovna se dnes jasně vyjádřila pro podporu těchto misí - "proti" hlasovali komunisté a SPD. My v KDU-ČSL jsme jednoznačně hlasovali "pro". Odsouhlasení zahraničních misí vnímáme jako výraz české prozápadní a demokratické orientace. Což je věc nadstranická a souvisí s bezpečností naší země.

Jedna z klíčových misí je ta v Pobaltí. Naplňuje základní poslání, proč NATO vzniklo - tedy zajistit sdílenou obranu a podpořit myšlenku, že partneři drží při sobě. Je dobře, že jsme dnes důrazně potvrdili, kam směřuje naše zahraniční politika.

Jan Bartošek
předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.