Bartůšek (Přísaha): Migrační pakt? Ano - ne - možná - nevíme!

24.05.2024 7:17 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji vlády Petra Fialy k Migračnímu paktu

Bartůšek (Přísaha): Migrační pakt? Ano - ne - možná - nevíme!
Foto: Archív NB
Popisek: MSSc. et MSSc. BSc. Nikola Bartůšek, socioložka, kandidátka Přísahy do EP

Tak takhle se česká vláda postavila k migračnímu paktu pro EU, který byl odsouhlasen, a tím je to definitivní. Budeme relokovat, nebo se vyplácet!

Vít Rakušan v Partii na Primě řekl, že za posledních deset let nikdo nic v migrační a azylové politice nedělal a že konečně máme alespoň nějaký návrh. Já mám tedy svědomí čisté, v posledních deseti letech jsem právě proti nelegální migraci dělala mnohé, přestože jsem kvůli nezodpovědné migrační a azylové politice EU osobně často čelila nebezpečným a někdy i tragickým situacím.

Myslím, že mluvím za všechny odborníky, kteří provádějí azylová řízení, navracení neúspěšných žadatelů zpět, kteří se potýkají s každodenními riziky. Migrační pakt je nejen nedostatečný a neřeší podstatný problém s nelegální migrací, je drahý, zvyšuje administrativu, ale především je pro Česko nebezpečný!

Je směšné, že premiér Fiala a ministr Rakušan chtějí NYNÍ zpřísňování nelegální migrace! Toto se mělo řešit, než byl pakt odsouhlasen, nikoli honit politické body měsíc před volbami.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

18:02 Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

Jednou za pět let je občanům EU dána teoretická možnost něco ovlivnit. Ve skutečnosti je to trochu i…