Bastlová (ČSSD): Změny ve společnosti Bytes Tábor s.r.o

01.09.2015 8:22

Bytes Tábor s.r.o. je společnost založená městem Tábor. Hlavní činností společnosti je především zajištění správy a údržby nemovitostí v majetku města určeného k nájemnímu bydlení, zajištění jejich oprav a rekonstrukcí, správy SVJ (společenství vlastníků jednotek) a dále zajištění provozu části systému CZT (centrální zdroj tepla), výroby a rozvodů tepelné energie.

Bastlová (ČSSD): Změny ve společnosti Bytes Tábor s.r.o
Foto: ČSSD
Popisek: Olga Bastlová

Ke dni 10. 6. 2015 došlo k zásadní změně ve vedení této společnosti, kdy stávajícího jednatele nahradila v této funkci místostarostka Ing. Olga Bastlová, a to bez nároku na finanční odměnu. Do funkce přechodného manažera společnosti (do 30. 9. 2015) byl jmenován Ing. Ondřej Semerák. Po této době je předpoklad jmenování nového jednatele, který vzejde z probíhajícího výběrového řízení.

Již v době tohoto přechodného působení (cca 2 měsíce) došlo k významným změnám zvyšujícím transparentnost a otevřenost společnosti nejen ve velkých, ale i v malých zakázkách. Zakázky malého rozsahu jsou zveřejňovány na webu města a nedochází k pouhému oslovování ustálených firem. Tím je zvýšena možnost ucházet se i o tyto zakázky pro větší počet firem, např. u oprav bytů s předpokládanou cenou od 100.000,- do 300.000,- Kč. Zároveň je snaha o upřednostnění a maximální využití řemeslníků z řad zaměstnanců Bytesu.

Byl změněn způsob vybavování bytů zařizovacím materiálem. Vany, baterie, obklady, sporáky atd. budou při opravách bytů odebírány ze skladu společnosti, čímž dojde k jeho ujednocení, co do typu a garance kvality. Odsoutěžený  zhotovitel rekonstrukce bytu bude prováděl pouze instalační práce. Do prodejního skladu společnosti Bytes se bude nákup materiálu (v částce cca 6,5 mil. Kč/rok) soutěžil, čímž se předpokládá další finanční úspora.

Vzhledem k čerpaným značným finančním částkám v oblasti oprav a investic byly navrženy a předloženy Radě města změny v organizační struktuře společnosti, které přináší větší důraz na osobní odpovědnost jednotlivých osob a lepší kontrolu vykonávané práce. Toto za stejného počtu stavu zaměstnanců, bez navýšení celkových prostředků na platy. Zároveň bylo jednáno s Úřadem práce o možnosti zařazení do aktivizačních programů Ministerstva práce a sociálních věcí s možnosti získání dotací na zaměstnance.

Nastavené změny pozitivně ovlivňují ekonomické parametry společnosti. Za správu, údržbu a provoz obytných domů města Tábora je společnosti Bytes Tábor s.r.o., na krytí nákladů s tím spojených, poskytována městem Tábor mandátní odměna. Přijetím některých rozhodnutí a změn dochází k postupnému narovnání hospodaření společnosti od ztrátového k vyrovnanému. Ve spolupráci s Odborem správy majetku města byla navržena změna v poskytování právních služeb společnosti, a tím dochází k výrazné finanční úspoře - cca 400 tis. Kč ročně (ukončení využívání externích právních služeb a nastavení spolupráce s městským právníkem).

Vytváří se a aktualizují vnitřní směrnice spol., vytváří se metodika zadávání zakázek malého rozsahu, která pro potřeby společnosti bude upřesňovat platnou metodiku města.

Intenzivně se připravuje rekonstrukce tepelných rozvodů na úseku VS 26 v oblasti „Kopečku“ s předpokladem realizace - léto 2016, zároveň se hledá možný způsob zapojení a získání dotace (z celkové ceny zakázky cca 25 mil Kč by mohlo město získat dotaci až do výše 30 %). Realizace této zakázky znamená pro uživatele bytů úspory za teplo.

Změnil se způsob předávání materiálů ke schválení do Rady města, tedy s dostatečným časovým předstihem, s možností řádného prostudování pro členy Rady města.

Ing. Olga Bastlová, místostarostka města (ČSSD)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …