Bauer (ODS): Dětské skupiny přežily, jejich zachování umožnilo opakované projednání

28.07.2021 19:22

„Dětské skupiny zůstanou zachovány a nezmění se na jesle. To je skvělá zpráva pro tisícovky rodičů po celé České republice. Slíbili jsme jim, že je nenecháme ve štychu a dětské skupiny zachráníme. A to jsme dneškem splnili,“ uvedl po dnešním hlasování Poslanecké sněmovny Jan Bauer, poslanec ODS a místopředseda výboru pro sociální politiku.

Bauer (ODS): Dětské skupiny přežily, jejich zachování umožnilo opakované projednání
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec Jan Bauer

Ten současně zkritizoval ministryni Maláčovou za neústupnost, se kterou do poslední chvíle trvala na zavedení jeslí, přestože tento návrh byl od začátku špatný, pro dětské skupiny likvidační a neměl v Poslanecké sněmovně podporu.

„Dohodu na zachování dětských skupin nakonec umožnilo opakované projednávání a vrácení návrhu do druhého čtení, které iniciovala ODS. Díky tomu se podařilo najít dohodu a zachovat pro dětské skupiny v zásadě obdobné podmínky fungování, jaké platily doposud,“ dodal Jan Bauer.

ODS dětské skupiny dlouhodobě podporuje a považuje je za přínosnou, dobře fungující a rovnocennou alternativu k dalším formám péče o malé děti v předškolní věku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …