Baxa (ODS): Ministerstvo musí narovnat podmínky pro uchazeče o studium

12.05.2020 5:29

Podle místopředsedy ODS Martina Baxy musí MŠMT zajistit, aby měli všichni žáci stejné podmínky při přípravě na přijímací zkoušky. V současné době platí jiné podmínky pro žáky devátých tříd a žáky pátých a sedmých tříd.

Baxa (ODS): Ministerstvo musí narovnat podmínky pro uchazeče o studium
Foto: Redakce
Popisek: Martin Baxa (ODS)

„Ministr Plaga svým kvapným rozhodnutím o návratu dětí do škol úplně opomněl rovné podmínky pro žáky základních škol, kteří se chystají na jednotné přijímací zkoušky. Zatímco žáci devátých tříd mohou od dnešního dne chodit do školy na konzultace, žáci pátých a sedmých tříd takovou možnost nemají. Ministerstvo musí přijít co nejdříve s rozumným řešením, není možné, aby měli žáci v různých ročnících různé podmínky na přípravu k přijímacím zkouškám,“ říká místopředseda a koordinátor programového týmu ODS pro školství Martin Baxa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi