Baxa (ODS): Místo veřejných hádek pomozte okamžitě školám, zasaženým koronavirem

04.09.2020 14:34

Komentář místopředsedy ODS a člena výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu k aktuální situaci ve školství

Baxa (ODS): Místo veřejných hádek pomozte okamžitě školám, zasaženým koronavirem
Foto: Redakce
Popisek: Martin Baxa (ODS)

„Začátek školního roku bohužel opět ukázal zoufalou neschopnost vlády Andreje Babiše. Při současném strmém růstu počtu nakažených bylo každému jasné, že se mohou už při startu povinné školní docházky objevit případy nákazy mezi učiteli či žáky. Přesto se ministerstva zdravotnictví a školství nedokázala na tuto situaci připravit a dohodnout se na jasném postupu, podle nějž by se takové školy řídily. Došlo tak např. k absurdní situaci, kdy školu bez učitelů, neboť všichni byli v karanténě, hygienická stanice odmítla uzavřít. Zkomplikovala tak situaci škole i rodičům,“ uvádí Martin Baxa, místopředseda ODS a člen výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu.

Proto naléhavě žádáme ministry Vojtěcha a Plagu, aby se namísto veřejných hádek, které nikoho nezajímají, jasně dohodli na pomoci školám zasaženým koronavirem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě