Bělobrádek: Budoucnost ČR je ve spolupráci škol a firem

31.07.2015 5:31

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek návštívil 30. července 2015 závod ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi, s vedením firmy jednal o zlepšení spolupráce mezi školstvím, vědou a výzkumem a průmyslem.

Bělobrádek: Budoucnost ČR je ve spolupráci škol a firem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Tímto propojováním se zabývá také Rada vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst, které vicepremiér Bělobrádek předsedá. Centrum pro testování a vývoj motorů Česana, kam vicepremiér zavítal, patří mezi nejmodernější zařízení v Evropě, provádějí se zde nejnáročnější testy a měření spalovacích motorů.

„Největší podíl soukromých zdrojů do vědy a výzkumu, téměř 12 procent, jde právě z automobilového průmyslu. Zástupci firem si ale stěžují na nevyužitý potenciál spolupráce s výzkumnými vysokými školami a nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců. Tuto situaci intenzivně řešíme v rámci sektorových skupin a také ve výboru pro technické vzdělávání Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst,“ uvedl vicepremiér Bělobrádek.

O této problematice diskutoval vicepremiér také během prohlídky Vysoké školy ŠKODA AUTO, která je jedinou firemní vysokou školou v ČR a kde se automobilka snaží propojovat vzdělání s praxí a vývojem. Na závěr své návštěvy si vicepremiér prohlédl také výrobu vozů Škoda Octavia přímo v provozu.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.