Bělobrádek (KDU-ČSL): Potřebovali bychom více firem, které produkují vlastní výrobky

01.09.2016 17:20

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek navštívil 1. září 2016 Pardubický kraj, jednal zde s místními technologickými firmami o podpoře inovací a podnikového výzkumu. V Lanškrouně se vicepremiér setkal s vedením firmy Soma Engineering, která se zabývá vývojem a výrobou tiskových a zpracovacích strojů a vyváží své produkty do celého světa.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Potřebovali bychom více firem, které produkují vlastní výrobky
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

 "Jde o 100% českou firmu, nejsou subdodavatelé, ale produkují vlastní výrobky, a dokázali uspět ve světové konkurenci. Takových podniků potřebujeme víc,''uvedl vicepremiér Bělobrádek.

Ve Svitavách pak místopředseda vlády navštívil společnost Fibertex Nonwovens, která je předním výrobcem netkaných textilií pro průmyslové a technické využití. "Obě firmy patří k progresivním společnostem s vysokou přidanou hodnotou a přispívají k tomu, že náš kraj i přes svou malou rozlohu patří ke třem největším exportérům v zemi," řekl 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek.

V rámci své pracovní cesty se vicepremiér setkal také se starostou Lanškrouna Radimem Vetchým, starostou Svitav Davidem Šimkem a návštěvu kraje zakončil debatou s občany v Poličce.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…