Benda (ODS): „Hyperprůser“ a „dostat po čuni“ – novinky ministra Babiše

18.02.2014 18:16

Projev Marka Bendy (ODS) na 6. schůzi PSP ČR dne 18. 2. 2014.

Benda (ODS): „Hyperprůser“ a „dostat po čuni“ – novinky ministra Babiše
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Poslanec Marek Benda

Vážená paní místopředsedkyně, já jsem se snažil také pana ministra financí pečlivě poslouchat. Musím říct, že vnáší jistý nový duch. Slova jako hyperprůser nebo že někdo dostane po čuni jsme tady nebyli zvyklí slýchat. (Šum v sále.) Nevím, jestli si chceme zvykat. To je první poznámka.

Druhá poznámka. Bylo řečeno, že pan exministr Kalousek někoho ještě začátkem 90. let vypaloval, a bylo zjevné, že to pan stávající ministr financí myslí na sebe. Ptám se, kolikrát takové výpalné zaplatil příp. kolikrát ho odmítl zaplatit a kde o tom podal trestní oznámení.

A třetí poznámka možná nejzásadnější, která se týká zejména kolegů z ANO, kterým věřím, že tady kandidovali jako pravicová strana.

Pan ministr financí tady řekl, že 24 let jdeme někam. Myslím, že všichni jsme vnímali, kam jdeme, nebo kam to pan ministr financí myslí. To neříkají ani komunisté, že tady před rokem 1989 bylo lépe. Možná panu ministrovi financí tady bylo lépe, možná ne. Já se mu dokonce divím, protože mám pocit, že tento režim mu dal mnoho možností, ale jestli opravdu vnímá jako zásadní prohru této země okamžik před 24 lety, tak tedy myslím, že s pravicí nemá ale vůbec, ale vůbec nic společného! (Potlesk poslanců ODS.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.