Podle definice prostoru stravovacích služeb se jedná o takový prostor, v němž je provozována stravovací služba zahrnující podávání pokrmů určených k přímé spotřebě v této provozovně. Jedná se o ustanovení, které přišlo z vládní legislativy a nebylo měněno v průběhu projednávání ve sněmovně.
„Pokládám za záměrné klamání veřejnosti, ale zejména provozovatelů, tvrzení Ministerstva zdravotnictví, že úplný zákaz kouření se vztahuje i na bary, herny, nálevny či výčepy, ale také třeba na sklepy či vinárny. Je jasné, že podle vlastní definice ministerstva se bude vztahovat opravdu jen na prostory, kde se podávají pokrmy určené k přímé spotřebě v provozovně. Takže pokud provozovatel nechce obsluhovat hosty pokrmy, případně jim jen prodávat balené pokrmy (zmrzliny, oříšky, chipsy) určené ke spotřebě mimo provozovnu, zákaz se na něj nevztahuje,“ vysvětluje Marek Benda.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV