Bendl: Vláda ČSSD a KSČM nezabránila poškození občanů Středočeského kraje

08.10.2013 19:38

Reakce středočeské ODS na aktuální události

Bendl: Vláda ČSSD a KSČM nezabránila poškození občanů Středočeského kraje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bendl

Středočeská ODS vyzývá představitele ČSSD, aby se vyjádřili k novým obviněním protikorupční policie ČR. „Aktuální události a nová zjištění zřetelně ukazují, že korupční jednání se v době vlády ČSSD a KSČM staly normou a že probíhající soud s Davidem Rathem, je jen vrcholem ledovce. Vláda ČSSD a KSČM ve Středočeském kraji otevřela dveře jednání, jehož obětí jsou všichni obyvatelé Středočeského kraje, kteří jsou v roli poškozených.“ říká předseda středočeské ODS Petr Bendl.

 

„Navíc tato kauza přichází v době, kdy koalice ČSSD a KSČM dovedla Středočeský kraj hospodářsky tak daleko, že kraj není schopen platit zakázky, které si objednal v důsledku čehož kraj zaplati dodavatelum stavebnich zakázek o 20 mil Kč víc než byla původní vysoutěžená cena zakázky!"

 

„Rozumím tomu, že nemohou všichni nést odpovědnost za činy jednotlivců, kteří ale "hráli" za jejich tým, přesto očekáváme alespoň elementární slušnost, a to, že se obyvatelům středních Čech komunisté a sociální demokraté veřejně omluví a zastupitelstvo kraje opustí ti, kteří na hejtmanství působili v době kdy kauzy vznikaly" upozornil.

 

Nová obvinění policie nenechal bez komentáře ani náměstek primátora Mladé Boleslavi Adolf Beznoska. „V Mladé Boleslavi jsme za uplynulých deset let udělali stovky výběrových řízení a z fondů Evropské unie získali přes miliardu korun. V žádném případě se nevyskytl ani náznak korupčního jednání. To dokazuje, že politika se dá dělat i jinak, než nám to předvádí středočeská ČSSD a komunisté. Ta se z kauzy Rath a spol. nepoučila, což mj. dokazuje i fakt, že na kandidátce středočeské ČSSD je řada bývalých dlouholetých spolupracovníků Davida Ratha,“ reagoval v úterý odpoledne.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Blažek reálně paralyzuje soudnictví v Česku. Podporuju stávku

21:10 Šlachta (Přísaha): Blažek reálně paralyzuje soudnictví v Česku. Podporuju stávku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce zaměstnanců soudů.