Berdychová (ANO): Kraj navýšil dotace na kulturní akce s trvalou záštitou na 5,35 milionu korun

05.03.2020 13:27

Rada Královéhradeckého kraje navýšila již schválenou částku 3,85 milionu korun na významné kulturní akce s trvalou záštitou v roce 2020 o 1,5 milionu korun.

Berdychová (ANO): Kraj navýšil dotace na kulturní akce s trvalou záštitou na 5,35 milionu korun
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Rada kraje podporuje  čtyřiadvacet kulturních akcí, které patří mezi významné události našeho kraje. Rozdělením navýšených finančních prostředků se u většiny žadatelů zvýší částka poskytnuté dotace.

„Organizátorům neustále rostou náklady na pořádání akcí, které jsou pro kraj významné, mají zavedenou tradici a jsou důležité pro regionální kulturní život. O navýšení alokace v oblasti kultury jsme hodně usilovali, protože zájem o podporu kulturních akcí je velký. Jen letos jsme obdrželi žádosti za více jak šest milionů korun. Chceme tyto akce udržet, rozvinout jejich nabídku, aby  neustále zvyšovaly svoji prestiž a přitahovaly návštěvníky nejen z regionu, ale i z celé republiky,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová, pod kterou gesce kultury spadá.

Královéhradecký kraj udělil trvalou záštitu do roku 2020 celkem 24 kulturním událostem v celém regionu. Mezi nejvíce podpořené akce patří například: Divadlo evropských regionů 600 tisíc korun, Mezinárodní festival nového cirkusu Trutnov 400 tisíc korun, Letní hudební festival Za poklady Broumovska 390 tisíc korun, Jazz Goes To Town 350 tisíc korun, Jiráskův Hronov 350 tisíc korun, Hořické sochařské symposium Nábřeží sochařů v Hradci Králové 260 tisíc korun.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.