Berdychová (ANO): Technické a řemeslné obory mají perspektivu

30.09.2019 18:29

Kraj zmodernizoval středisko praktické výuky v Chlumci nad Cidlinou.

Berdychová (ANO): Technické a řemeslné obory mají perspektivu
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Novobydžovská střední škola technická a řemeslná škola získala nové vybavení odborných dílen a odborných učeben pro své středisko praktické výuky v Chlumci nad Cidlinou. Projekt hrazený z prostředků Integrovaného regionálního operačního programu a Královéhradeckého kraje za více než 20 milionů korun zvýší uplatnitelnost absolventů této školy na trhu práce.

„V dnešní době je obrovská poptávka po absolventech studijních oborů technického a  řemeslného směru. Tyto obory mají perspektivu a naše školy musí disponovat takovým vybavením pro praktickou výuku, které odpovídá současným požadavkům, aby absolventi školy měli co nejlepší předpoklady pro budoucí uplatnění na trhu práce,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

Realizace projektu s názvem Střední škola technická a řemeslná – Centrum odborného vzdělávání Chlumec nad Cidlinou začala v květnu loňského roku s termínem ukončení 30. června 2019. Letošní školní rok svou praxi začali žáci v moderním prostředí.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

„Celý projekt stál celkem 20,8 milionů korun s DPH. Za tyto peníze jsme zajistili rekonstrukci nezbytného zázemí odborných dílen i učeben a pořídili kompletní vybavení pro výuku cukrářských a kuchařských oborů včetně nového nábytku a elektroniky do učeben. Součástí projektu bylo i zajištění bezbariérovosti střediska formou schodišťové plošiny,“ doplňuje radní Václav Řehoř odpovědný za krajské investice a dodává, že tak škola drží krok s nejmodernějšími trendy.

Střední škola technická a řemeslná v Novém Bydžově nabízí čtyřletý obor dopravní prostředky zakončený maturitní zkouškou, tříleté obory zakončené výučním listem: opravář zemědělských strojů, mechanik opravář motorových vozidel, autoelektrikář, elektrikář-silnoproud a dále tříleté potravinářské obory: řezník-uzenář, kuchař-číšník, cukrář. Absolventi školy mohou pokračovat v nástavbovém maturitním studiu v oborech provozní technika a technologie potravin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…