Berdychová (ANO): Učebny a odborné dílny na hradecké Vocelovce prošly modernizací

16.02.2020 12:12

Královéhradecký kraj investoval 11,5 milionu korun do nových učeben pro jazykové a digitální vzdělávání a vybavil dílny pro praktickou výuku řemeslných oborů na SOŠ a SOU Vocelova Hradec Králové.

Berdychová (ANO): Učebny a odborné dílny na hradecké Vocelovce prošly modernizací
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Finanční prostředky na projekt pokryla z 90 procent dotace z Integrovaného regionálního operačního programu a zbývající částku uhradil kraj.

„Naše školy se postupně stávají centry celoživotního vzdělávání a tím, že jsme realizovali tento projekt, zkvalitníme kurzy, které naše škola v této oblasti nabízí. Jsou zaměřené na komunikaci v cizích jazycích, na práci s moderními digitálními technologiemi a na technické a řemeslné vzdělávání. Absolventi kurzů si prohloubí odborné znalosti a můžou tak na trhu práce najít daleko lepší uplatnění,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

„Zmodernizovali jsme tři odborné učebny v budově školy a jednu v domově mládeže s celkovou kapacitou až 109 lidí. Do učeben a odborných dílen jsme pořídili nové vybavení. Zajistili jsme bezbariérovost prostorů, ve kterých budou kurzy probíhat, včetně rekonstrukcí dvou výtahů a toalet. Areál školy jsme ještě oddělili od přilehlé komunikace živým plotem,“ sděluje radní Václav Řehoř odpovědný za krajské investice.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Investice přispěje ke zvýšení odborných znalostí a dovedností absolventů školy i kurzů dalšího odborného vzdělávání. „Potřeba celkové modernizace vyplynula ze zvýšeného zájmu o absolventy technických oborů. Učebny budeme převážně využívat v odpoledních činnostech, například pro kurzy elektroniky a robotiky, automatizace, jazykových kurzů zaměřených na stavební či automobilní obory. Pořízené vybavení každý rok využije až 212 účastníků kurzů,“ doplňuje ředitel školy Lukáš Nepokoj.

Celkové výdaje projektu dosáhly zhruba 11,5 milionu korun, z čehož 90 procent pokryla dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Zbylou část hradil Královéhradecký kraj ze svých prostředků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.