Berdychová: Mobilita pracovní síly se neustále zvyšuje

31.07.2020 6:37

Tři krajské střední školy využijí česko-polské spolupráce ke zvyšování kompetencí svých žáků v oblasti průmyslu 4.0 a multimédií a při odstraňování diskriminace na trhu práce mezi partnerskými zeměmi. Projekt „Kompetence 4.0“ je podpořen evropskou dotací ve výši téměř jeden milion eur.

Berdychová: Mobilita pracovní síly se neustále zvyšuje
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

„Žáci zapojených škol získají přehled o nových a nastupujících trendech v rámci Průmyslu 4.0 a v oblasti multimediálních technologií. Projekty kladou důraz na schopnost využít osvojené dovednosti v praktické rovině. Také se zvýší šance absolventů na uplatnění na společném česko-polském trhu práce, protože mobilita pracovní síly se neustále zvyšuje,“ vysvětluje náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

Z Královéhradeckého kraje se projektu, v němž je vedoucím partnerem Okresní hospodářská komora Liberec, účastní Střední průmyslová škola kamenická a sochařská, Hořice, Vyšší odborná škola zdravotnická, Střední zdravotnická škola a Obchodní akademie, Trutnov a Česká lesnická akademie Trutnov.

Projekt „Kompetence 4.0“ začíná letos v srpnu a potrvá dva roky. Zapojeno je deset subjektů z obou zemí. Celkový rozpočet se blíží částce 1,25 milionu eur, evropská dotace činí téměř milion eur.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…