Berdychová: Obytňáky mají zelenou

14.11.2022 14:32

Počet karavanových stání v Královéhradeckém kraji pomůže zvýšit dotační program

Berdychová: Obytňáky mají zelenou
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Královéhradecký kraj vyhlašuje dotační program v oblasti cestovního ruchu na podporu výstavby karavanových stání pro obytná vozidla včetně jejich vybavení.  Dotace pokryjí také vybudování technického zázemí pro uschování a servis jízdních kol a elektrokol. Celkový objem finančních prostředků vyčleněných z rozpočtu kraje zatím tvoří 2,3 milionu korun. Uchazeči budou moci podávat žádosti od 2. ledna do 9. února 2023. 

Anketa

Kdo má větší „škraloup“ z dob minulého režimu?

6%
89%
hlasovalo: 30796 lidí

„Dotační program pokryje například výdaje bezprostředně spojené s realizací projektu jako jsou stavební práce, připojení ke zdroji elektrické energie a vody, instalaci dopravního značení nebo modernizaci prostor určených k úschově jízdních kol či zavazadel. Věřím, že podpora budování nové doprovodné infrastruktury formou krajské dotace přispěje ke zkvalitnění turistické vybavenosti celého regionu, což tuzemským i zahraničním návštěvníkům zpříjemní pobyt,“ řekla náměstkyně hejtmana pro oblast cestovního ruchu Martina Berdychová.

Dotační program Podpora budování infrastruktury cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji mohou zájemci využít na dva účely, a to na výstavbu karavanových stání pro obytná vozidla tzv. stellplatzy nebo technického zázemí pro jízdní kola a elektrokola. Dále z něj lze hradit úkony související s vybudováním stání jako jsou servisní stanice pro obytná vozidla, přívěsy a karavany nebo zavedení elektrické a vodovodní přípojky.

Technická zázemí pro jízdní kola a elektrokola podpoří vybavenost turistických tras nově opravenými prostory pro jejich bezpečné uchování s možností umytí, nabíjení nebo servisu. Dotace pokryje také rekonstrukci zázemí pro zabezpečenou úschovu zavazadel.

Úspěšní žadatelé budou moci z dotace čerpat nejvýše 50% podíl celkových výdajů jejich projektu v maximální výši 600 tisíc korun. „Z rozpočtu kraje je prozatím vyčleněno 2,3 milionu korun, ale budeme jednat o případném navýšení částky,“ doplnila náměstkyně Berdychová.

Do krajských dotačních programů pro rok 2023 je nutné posílat žádosti pouze elektronicky, a to odesláním z datové schránky žadatele do datové schránky Královéhradeckého kraje. Podávání žádostí se otevře 2. ledna 2023.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…