Berdychová: Obytňáky mají zelenou

14.11.2022 14:32

Počet karavanových stání v Královéhradeckém kraji pomůže zvýšit dotační program

Berdychová: Obytňáky mají zelenou
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Královéhradecký kraj vyhlašuje dotační program v oblasti cestovního ruchu na podporu výstavby karavanových stání pro obytná vozidla včetně jejich vybavení.  Dotace pokryjí také vybudování technického zázemí pro uschování a servis jízdních kol a elektrokol. Celkový objem finančních prostředků vyčleněných z rozpočtu kraje zatím tvoří 2,3 milionu korun. Uchazeči budou moci podávat žádosti od 2. ledna do 9. února 2023. 

Anketa

Kdo má větší „škraloup“ z dob minulého režimu?

6%
89%
hlasovalo: 30797 lidí

„Dotační program pokryje například výdaje bezprostředně spojené s realizací projektu jako jsou stavební práce, připojení ke zdroji elektrické energie a vody, instalaci dopravního značení nebo modernizaci prostor určených k úschově jízdních kol či zavazadel. Věřím, že podpora budování nové doprovodné infrastruktury formou krajské dotace přispěje ke zkvalitnění turistické vybavenosti celého regionu, což tuzemským i zahraničním návštěvníkům zpříjemní pobyt,“ řekla náměstkyně hejtmana pro oblast cestovního ruchu Martina Berdychová.

Dotační program Podpora budování infrastruktury cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji mohou zájemci využít na dva účely, a to na výstavbu karavanových stání pro obytná vozidla tzv. stellplatzy nebo technického zázemí pro jízdní kola a elektrokola. Dále z něj lze hradit úkony související s vybudováním stání jako jsou servisní stanice pro obytná vozidla, přívěsy a karavany nebo zavedení elektrické a vodovodní přípojky.

Technická zázemí pro jízdní kola a elektrokola podpoří vybavenost turistických tras nově opravenými prostory pro jejich bezpečné uchování s možností umytí, nabíjení nebo servisu. Dotace pokryje také rekonstrukci zázemí pro zabezpečenou úschovu zavazadel.

Úspěšní žadatelé budou moci z dotace čerpat nejvýše 50% podíl celkových výdajů jejich projektu v maximální výši 600 tisíc korun. „Z rozpočtu kraje je prozatím vyčleněno 2,3 milionu korun, ale budeme jednat o případném navýšení částky,“ doplnila náměstkyně Berdychová.

Do krajských dotačních programů pro rok 2023 je nutné posílat žádosti pouze elektronicky, a to odesláním z datové schránky žadatele do datové schránky Královéhradeckého kraje. Podávání žádostí se otevře 2. ledna 2023.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdechovský (KDU-ČSL): Nepodceňujme hrozbu radikálního islamismu

11:17 Zdechovský (KDU-ČSL): Nepodceňujme hrozbu radikálního islamismu

Nedávná demonstrace za chalífát v Hamburku vzbudila oprávněnou pozornost nejen v Německu, ale třeba …