Berdychová: Stezka provede Tmavým Dolem

23.08.2021 6:37

S historií Tmavého Dolu seznamuje naučná stezka, která vznikla ve spolupráci tamního domova pro seniory a Městského muzea Rtyně v Podkrkonoší.

Berdychová: Stezka provede Tmavým Dolem
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Slavnostnímu otevření předcházel křest knihy, jež tvůrce stezky inspirovala. Trasa plná dobových fotografií prolíná zadní část areálu domova pro seniory a je plně přístupná veřejnosti.

„Velice vítám všechny aktivity, které napomáhají ke sbližování klientů našich domovů s širokou veřejností a zpestřují tak jejich každodenní život. Také Královéhradecký kraj jako zřizovatel se snaží neustále zlepšovat podmínky ve svých pobytových zařízeních. Zde v Tmavém Dole pomalu finišuje výstavba nového oddělení s více než 80 moderními lůžky, které začne v září sloužit klientům,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za sociální oblast.

„Návštěvníci naučné stezky se cestou seznámí s historií tohoto místa, kde se od roku 1856 do roku 1972 těžilo uhlí a od poloviny minulého století zde fungoval nápravný pracovní tábor pro osoby odsouzené za protistátní činnost k trestu odnětí svobody na dobu jednoho roku až na doživotí,“ popisuje Antonín Stanislav, ředitel Domova Důchodců Tmavý Důl. Domov na místě někdejšího lágru funguje od 80. let. minulého století.

Domov důchodců v Tmavém Dole patří k největším domovům na Trutnovsku a v současnosti disponuje 100 lůžky. Jeho kapacita se po otevřením nového oddělení zvýší o 56 lůžek.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…