Berwid-Buquoy (KDU-ČSL): Největší Babišův nepřítel zvaný „Závist“

27.09.2020 10:27

Existují lidé, které úspěchy a bohatství druhých připravují o klidný spánek. To není pouze děditctví komunizmu, nýbrž se jedná o zcela primitivní lidskou závist, která je prostě vrozená.

Berwid-Buquoy (KDU-ČSL): Největší Babišův nepřítel zvaný „Závist“
Foto: Jan Berwid-Buquoy
Popisek: Jan Berwid-Buquoy

Pravě z této příšerné lidské povahy vznikají nežádoucí paskvily jako komunismus, fašismus, xenofobie a podobné společenské systémy, které naopak slušné lidi této planety též připravují o klidný spánek.

Momentálně jsou vděčnými „fackovacími panáky“ hluboké závisti, Donald Trump a Andrej Babiš. Čtete-li americký „TIME“, nestačíte se divit, co dokáže neúspěšná, lidská sebranka v Americe ze sebe vyprodukovat za závistivé nesmyslné zvratky...

Ovšem, ani Česká republika nezůstává v ničem pozadu. Místní závistivci dělají co mohou, aby urazili, pošpinili a pomluvili úspěšné na které nedosáhnou. V popředí těchto nemorálních snah stojí Kalousek a jeho věčné hulvátské útoky proti Babišovi. Rozdíl mezi Babišem a Kalouskem je pouze jeden – Babiš je miliardář a Kalousek je účetní. Jde o rozdíl asi tak jako mezi vesmírnou raketou a koňskou taxikářskou drožkou.

Nemám nic proti „koňské drožce“, ale zdá se mi, coby křesťanskému demokratovi, že všemohoucí Bůh stojí spíš na straně „kosmické rakety“. Všemohoucí trestá křiváctví a slabost. Na koho zanevře, na toho sešle šílenství a chudobu. I když, mezi námi, v případě Kalouska – šílenství ano, ale k chudobě má ještě zatraceně daleko. Spíš se mi zdá, že trpí notorickým alkoholismem...

Již několikrát byl Babiš vyzván, aby se závistivcům a hulvátům omluvil. V některých případech tak dokonce opravdu činí. Nevím, k čemu je dobrá takováto „sebemrskačská“ politika. Proti hulvátům a závistivcům je nutné denně bojovat a ne se jim omlouvat.

„TIME“ neuvádí ani jeden případ, že by se Trump provokujícím selhávačům někde, někdy, nějak za něco omlouval. Pere do nich, kudy chodí a tím si získává sympatie amerických občanů, které ho určitě povedou k volebnímu vítězství.

Proto říkám: Andreji, pakliže chceš vyhrát volby, žádnému selhávači a závistivci se neomlouvej  a bojuj proti těmto křivým charakterům!

 To nejsou ani komunisti, ani fašisti. To je prostě lidská sebranka. Chátra, nahlodávající náš demokratický společenský systém (Václav Havel: „Za svobodu a demokracii je nutné denně bojovat, jinak je ztratíme!“) . Místo omluvy je nutné proti nim vyrazit do statečného boje. Český volič, tak jako ten americký, také není žádný idiot a kladnou autoritu určitě ocení svým volebním hlasem. Odvážnému štěstí přeje!

Kalouskův výrok: „On tady koktá, pořád na něco reptá a přísahá na smrt svých dětí...“, to má být volební program „TOP 09“ proti „ANO“ ? To má být výzva pro český národ do časů budoucích?   

ODS chodí žalovat na Babiše do Bruselu.

Zbytečně vynáší problémy ven, které jsou jednoznačně záležitostí vnitřní politiky České republiky a tím dosáhne pouze jediného: Závist a ostuda českého národa v zahraničí. Takovéto politické aktivity jsou pro náš stát jednoznačně kontraproduktivní.

Volebním heslem ODS je „Bolševická vládo, Praha není stádo“. Protože Česká republika žádnou bolševickou vládu nemá a předsedou vlády je multimiliardář, není dost dobře jasné koho tím ODS myslí. Patrně jde o absolutní ztrátu realného myšlení..

Dalším heslem je „Odstartujeme změnu“. Co se má konkrétně měnit není jasné. Jinak heslo vyvolává dojem, že hlavním programem ODS je chodit žalovat do Evropské unie a tím ztrapňovat český národ. Jiná změna v útrobách ODS,  zatím není patrná, která by jí odlišovala od ostatních politických stran.

Podle mého přesvědčení hlavní „změnou“ v našich politických poměrech by bylo, eliminovat závist, přikročit k plnění slibů, neselhávat, uznání místo hulvátství, nekrást a nepomlouvat, ať se projevují kdekoliv...

Z mé vlastní zkušenosti - ten zbytek, coby úspěch, se dostaví  automaticky sám!

Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

  • KDU-ČSL
  • Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • mimo zastupitelskou funkci

Článek byl převzat z Profilu Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.