Bezák (ANEO): V Bruselu je třeba pořádně vyvětrat

23.04.2014 15:00

Je to už 10 let, co ČR vstoupila do EU. Dnes vidíme, to co jsme před 10 lety neviděli: Aktiva a pasíva členství. Zatím převažuje aktivum v možnosti čerpání dotací z EU nad našim příspěvkem. Otázkou však je, zda budou vyčerpány na 100% a smysluplně.

Bezák (ANEO): V Bruselu je třeba pořádně vyvětrat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

EU se stává byrokratickou mašinérií, kterou je třeba občas redukovat a provětrat. Nepovedeným tlakem EU a USA na Ukrajinu, aby vstoupila v dohledné době do EU, si EU zadělává na velký problém, který vznikne i novým členům, tj. i České republice a Slovenské republice. Evropská unie tvrdě zaplatí za členství Ukrajiny svými eury, které budou pak chybět i ČR na dotační tituly. Zároveň Ukrajince čeká tvrdá práce a velké utahování opasků, které si neumíme my občané ČR ani představit.

Evropská unie má na výběr dvě možnosti v současném světě:

1. Institucionální reforma a nasměrování se směrem ke svým občanům, při respektování všech kulturních zvláštností a jedinečnosti, zde žijících, národů. Emancipace EU a postavení se na vlastní nohy i v otázce bezpečnosti Evropy. Ukončení americké okupace a vytvoření vlastní evropské armády. Racionální spolupráce s Ruskou federací, vyplývající ze vzájemně výhodné ekonomické symbiózy. Obnova rodiny, evropské multikultury a navázání na historické kladné zkušenosti.

nebo

2. Pokračování zbytňování aparátu, přešlapování na místě, přisluhování USA, coby amerického protektorátu a neexistence sebereflexe evropských politiků, vytváření umělého soustátí, nerespektujícího národní identitu a jedinečnost, zde žijících, národů. Postupný zánik rodiny a národních tradic, zaplevelení křesťanské Evropy islamizací a imigrantskou novodobou neevropskou většinou.

Co si EU a její národní státy a občané EU vyberou naznačí volby do Evropského parlamentu, které se konají koncem května. Přimlouval bych se za první variantu, protože současný stav EU a 2. varianta nebudou mít dlouhého trvání. Divil bych se, kdyby, současnými evropskými politiky vytvořený precedens, uznání nové ukrajinské vlády, vzniklé z násilných demonstracích na Majdanu, se jako bumerang nevrátil do jednotlivých zemí EU poté, coby současná evropská administrativa zakonzervovala současnou stagnaci. Dnešní EU nepřišla s novou vizí, která by Evropu rozhýbala žádoucím směrem. Novodobé válečnické a protiruské hysterie nejsou tím pravým a ořechovým řešením pro občany EU. Stavbu novodobé Berlínské zdi na ukrajinsko-ruské hranici si normální lidé nepřejí, a proto je třeba v Bruselu pořádně vyvětrat!

Kandidát č.6 na europoslance Jiří Bezák
za Aktiv nezávislých občanů (ANEO)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Bezák - profil

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…