Bezák (ČSNS): Proč volby dopadly tak, jak dopadly?

22.10.2017 22:27

Hnutí ANO se stalo vítězem, protože mu volby vyhrála ČSSD a TOP 09. Akce ANTIBABIŠ nezafungovala. Proč? Protože tu předvolební akci protlačovali arogantní politici, kteří v české společnosti ztratili důvěru občanů a voličů.

Bezák (ČSNS): Proč volby dopadly tak, jak dopadly?
Foto: ČSNS
Popisek: Česká strana národně sociální - logo

Ono totiž nestačí se vůči někomu vymezovat, ale je třeba uchopit pro občany zajímavé předvolební téma a mít nějakou vizi. Vedení ČSSD velmi podcenilo mnohá varování, která přicházela odspoda od občanů-voličů i členů ČSSD o tom, že se premiér Sobotka chová k občanům arogantně a nepřikládá k jejich výtkám žádnou důležitost. Vzpomeňme si na loňskou Hermanovu kauzu se strýčkem Bradym. Občané-voliči prezidenta Zemana se nenechali zlákat do protizemanovské kampaně tzv. demokratických stran. Sobotka bohužel ano. Hermanovy prohřešky, týkající se pro sudeťáckou vstřícností až lokajstvím rovněž premiér neřešil, a to byla zásadní chyba, která se ČSSD a Hermanovi vymstila v letošních volbách.

Přílišná pro unijní politika rovněž odebrala ČSSD hlasy hlavně kuřáků. ČSSD nebyla schopna vyměnit premiéra Sobotku například za Zaorálka na jaře. Vrchol pokrytectví Sobotky, jenž má jako kostlivce ve skříni OKD, se projevil koncem dubna a počátkem května výhazovem Babiše z ministerstva financí. Nekompetentnost a nezralost premiéra se projevila i demisí-nedemisí české vlády v květnu 2017. Pan Babiš pouze zúročil chyby, které pan premiér Sobotka nakupil. ČSSD udělala zásadní chybu v tom, že už koncem minulého roku důsledně neřešila prohřešky premiéra Sobotky, a to nejen tkvíci ve shovívavosti k lidoveckému ministrovi kultury Hermanovi.  

Jak se kdysi ve Francii říkávalo: "Král je mrtev, ať žije král!". V České republice platí i přísloví: "Doma nikdo není prorokem!", což znamená, že vlastní zahleděnost sama do sebe bývá do budoucna problémem více politiků. Pokud bych mohl poradit vítězi voleb, pak by to bylo staré české přísloví "Dvakrát do stejné vody nevstoupíš!". Proč to píši? Protože jsem zaregistroval, že z řad vítězného hnutí zazněla věta o tom, že si dovedou představit staronovou koalici ANO s ČSSD a KDU-ČSL. Pokud by pánové Babiš a Faltýnek tuto staronovou vládní koalici obnovili, pak by rychle ztratili u občanů renomé, které díky trestuhodným chybám ČSSD rychle získali.   

Občané-voliči, kteří k volebním urnám přišli, moudře dali své hlasy protestním hnutím ANO, SPD a Pirátů a je jen na nich jestli občany hozenou rukavici dokážou zvednout a obnovit důvěru občanů ve vrcholnou politiku. Druhá ODS těžila z toho, že odpor proti Babišovu EET je mezi podnikateli velký. Piráti ubrali hlasy TOP 09 tak jako ANO straně ČSSD a SPD straně KSČM. Lidovci si uškodili kverulantem Hermanem a na tom profitovali STAN. Politická kultura, kterou předvedly dosud  vládnoucí polistopadové tradiční parlamentní strany, se propadla na samé dno. 39 procent občanů je politikou natolik znechuceno, že se odhodlali tito voliči nevolit. I to o něčem vypovídá.

Politiku je třeba k občanům přiblížit, a to tak, jak to navrhuje SPD, tj. pomocí referend a odvolatelností zkorumpovaných politiků. Tady by mohl být průsečík shody, který by mohl vyhovovat jak ANO, tak i SPD.  Budoucí vláda by měla být vlastenecká, protikorupční, akční a dělná. Je třeba nastolit politické klima, které by umožnilo policii a justici vyšetřovat a dotáhnout do zdárného konce korupční kauzy, které lemovaly polistopadové období, kdy se střídaly u moci ČSSD a ODS a jejich koaliční partneři z KDU-ČSL a TOP 09 i STAN. Tak jak pan Babiš správně řekl, je třeba naši vlast vrátit z rozvojové země zpět na přední příčky vyspělých států světa.  

Občané svými hlasy rozdali karty a teď je na politicích, aby předvedli občanům, jak jsou schopni sebereflexe a optimálního jednání o možném. Sympatické by bylo, kdyby se budoucí vláda zhostila svého úkolu v souladu s předsevzetím pana Babiše, že vláda má pečovat o naši vlast s péčí řádného hospodáře. V opačném případě by i hnutí ANO mohlo dopadnout jako kdysi ODS a nyní ČSSD, protože platí ještě jedno staré české přísloví: "Pýcha předchází pád!".

Vlasti zdar a vlastizrádcům zmar!

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.