Bezák (ČSNS): Výzva, adresovaná premiérovi a vládě prostřednictvím PL

13.10.2017 9:41

Rozruch kolem podepsání memoranda s australskou firmou jasně naznačuje, že v dnešní české vládě panuje předvolební chaos a stres, kdy "jedna ruka neví, co dělá druhá ruka". Je na čase, aby už vláda ČR do sestavení nové vlády NEUZAVÍRALA NOVÉ SMLOUVY!

Bezák (ČSNS): Výzva, adresovaná premiérovi a vládě prostřednictvím PL
Foto: ČSNS
Popisek: Česká strana národně sociální - logo

Vyzývám tímto premiéra Bohuslava Sobotku a celou koaliční českou vládu, tzn. i jednotlivé ministry, aby do doby, než se ujme pravomocí nová vláda, vzešlá z nadcházejících parlamentních voleb, neuzavírala a nepodepisovala jakékoliv nové mezinárodní smlouvy, memoranda a jiné dohody, které by mohly do budoucna ohrozit Českou republiku, její ekonomiku či suverenitu.

Z kauzy lithium je patrné, že podepsané memorandum ministrem průmyslu ČR s australskou firmou bylo uspěchané, nedomyšlené a neprofesionální. O těžbě lithia by mělo být rozhodnuto po velmi dobré úvaze a diskusi jak odborné tak i politické. Nejenže může být poškozeno dobré jméno České republiky, ale i národní zájmy naší vlasti a našich občanů, a to mnohem více, než Vámi kritizovaným projevem prezidenta ČR Miloše Zemana ve Štrasburku.

Podepsané memorandum je nepochybně obrovskou chybou jak ministra tak i premiéra, ke které dojít nemělo. Nezapomínejme na chyby z minulosti, kdy prodejem společností, hospodařících s pitnou vodou do zahraničí, byl poškozen nejen náš stát, ale hlavně čeští občané coby odběratelé pitné vody, a to zvýšením ceny z 80 haléřů na cca 80 Kč za kubický metr vody, což představuje 100 procentní nárůst ceny, zatímco mzdy převážně stouply pouze 10 násobně! 

občan ČR Jiří Bezák
kandidát ČSNS

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.