Bezděk (ANEO): Jak může veřejnoprávní ČT manipulovat volbami a veřejným míněním?

29.09.2013 11:35

Vyjádření Jiřího Bezděka, který bojuje s exekutorskou mafií a který byl původně pozván do pořadu Interview D. D., kde mu bylo znemožněno prezentovat programové cíle.

Bezděk (ANEO): Jak může veřejnoprávní ČT manipulovat volbami a veřejným míněním?
Foto: ReproFoto. ČT
Popisek: Daniela Drtinová

Jak bylo na ČT24 původně avízováno, měl jsem jakožto lídr Aktivu nezávislých občanů za Jihomoravský kraj vystupovat v pořadu Interview Daniely Drtinové, do kterého jsem byl veřejnoprávní Českou televizí v rámci předvolebních vysílání pozván.

 Již od rána byly ze strany redakce zpravodajství pořadu vyvíjeny tlaky, abych v pořadu nevystupoval z důvodu mého trestního stíhání ve věci, které se dotýká jednoho ze stěžejních programových bodů Aktivu nezávislých občanů v těchto parlamentních volbách.

 Přestože šéfeditor pořadu Mgr. Ondřej Kopa se vyjádřil ve smyslu, že ctí presumpci neviny, a přestože Aktiv nezávislých občanů na svém zasedání, které od rána tuto situaci řešil a rozhodl o mém vystoupení v Interview Daniely Drtinové, trval na vystoupení Vladimíra Stehlíka ( lídra ANEO za Středočeský kraj ), kterého narychlo pozvali, a kterému zajistili i dopravu do studia.

 Celá situace nakonec vyústila těsně před pořadem v půlhodinové jednání zástupců Aktivu nezávislých občanů s Mgr. Ondřejem Kopou v prostorách České televize. Jediným východiskem tedy bylo vystoupení nepřipraveného V. Stehlíka za ANEO, aby nedošlo k úplnému zmaření předvolební prezentace kandidátů Aktivu nezávislých občanů.

 Výstupem z tohoto jednání byl závěr, který šéfeditor Kopa akceptoval a potvrdil, o uvedení pořadu Danielou Drtinovou slovy: „V Interview Daniely Drtinové došlo k nečekané a rychlé programové změně a na místo ohlášeného Jiřího Bezděka za Aktiv nezávislých občanů vystoupí Vladimír Stehlík.“

K dezinformacím z úst Daniely Drtinové, které v pořadu zazněly:

1) Znárodňování a zabavování nelegálně nabytého majetku.

V programu ANEO o znárodňování není vůbec žádná zmínka a rozhodně tak nelze chápat bod 9. programu. Zabavení nelegálně nabytého majetku z trestné činnosti ve prospěch státu je řádným legitimním prvkem Trestního zákoníku.

Ve věcech „pro stát strategických podniků“ se zcela ztotožňuje program kandidátů Aktivu nezávislých občanů s programem Úsvitu přímé demokracie Tomia Okamury.

O této problematice jsem psal již dříve v článku Jak dostat křečka z kolotoče? Část 2. Přehlednost o podnikajících subjektech a kontrola finančního sektoru:

„Že chceš podnikat ve velkých celcích? Ale tyto celky jsou již pro stát strategické, tudíž regulované. Zde již o veřejné soutěži nelze mluvit z prostého důvodu, protože v tomto segmentu hospodářství ani existovat ve své podstatě nemůže. Ve své podstatě jde o obchod mezi státy, ať se to týká například energetiky, telekomunikací nebo obchodu se zbraněmi.“

2) Politický nátlak na soudce k došetření korupčních kauz.

K uvedenému lze říci jediné. Nikdo nemůže bránit poslancům parlamentu, aby sledovali korupční kauzy a rozhodování příslušných orgánů ( policie, státních zastupitelství a soudů ), chybná rozhodnutí si nechali zdůvodnit, informovat o nich své voliče a požadovat sjednání nápravy či učinění opatření nadřízenými orgány.

Je nezpochybnitelné, že občan České republiky předpokládá od svého poslance, kterému dal důvěru k zastupování v parlamentu a který je v přímém kontaktu s příslušnými ministry, že bude požadovat zdůvodnění, např. stažení kárné žaloby, a nápravu takového kroku u evidentních profesních pochybení byť nezávislých soudců, a to nejen v korupčních kauzách. Je zcela na místě se ptát, proč tomu tak doposud nebylo?!

 Netřeba snad zdůrazňovat, že jedním z programových cílů kandidátů Aktivu nezávislých občanů je Informační zpravodajství veřejnoprávních médií, České televize a Českého rozhlasu, z pohledu zainteresovaných stran bez komentářů médií.

 Jak jsem se následující den po odvysílaném Interview Daniely Drtinové z informací zveřejňovaných na internetu dozvěděl, je zde reálný předpoklad, že došlo k porušení volebního zákona ze strany úřadů, a to konkrétně k neoprávněnému zásahu Exekutorské komory do průběhu voleb.

 Více v připravovaném článku, který se rovněž dotkne jedné z otázek Daniely Drtinové, a to zrušení Exekučního řádu a zamezení dalšího vlivu soukromých exekutorů ve společnosti, což je jedním z hlavních programových cílů kandidátů Aktivu nezávislých občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Bezděk - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace