Bezděk (ANEO): Jak může veřejnoprávní ČT manipulovat volbami a veřejným míněním?

29.09.2013 11:35

Vyjádření Jiřího Bezděka, který bojuje s exekutorskou mafií a který byl původně pozván do pořadu Interview D. D., kde mu bylo znemožněno prezentovat programové cíle.

Bezděk (ANEO): Jak může veřejnoprávní ČT manipulovat volbami a veřejným míněním?
Foto: ReproFoto. ČT
Popisek: Daniela Drtinová

Jak bylo na ČT24 původně avízováno, měl jsem jakožto lídr Aktivu nezávislých občanů za Jihomoravský kraj vystupovat v pořadu Interview Daniely Drtinové, do kterého jsem byl veřejnoprávní Českou televizí v rámci předvolebních vysílání pozván.

 Již od rána byly ze strany redakce zpravodajství pořadu vyvíjeny tlaky, abych v pořadu nevystupoval z důvodu mého trestního stíhání ve věci, které se dotýká jednoho ze stěžejních programových bodů Aktivu nezávislých občanů v těchto parlamentních volbách.

 Přestože šéfeditor pořadu Mgr. Ondřej Kopa se vyjádřil ve smyslu, že ctí presumpci neviny, a přestože Aktiv nezávislých občanů na svém zasedání, které od rána tuto situaci řešil a rozhodl o mém vystoupení v Interview Daniely Drtinové, trval na vystoupení Vladimíra Stehlíka ( lídra ANEO za Středočeský kraj ), kterého narychlo pozvali, a kterému zajistili i dopravu do studia.

 Celá situace nakonec vyústila těsně před pořadem v půlhodinové jednání zástupců Aktivu nezávislých občanů s Mgr. Ondřejem Kopou v prostorách České televize. Jediným východiskem tedy bylo vystoupení nepřipraveného V. Stehlíka za ANEO, aby nedošlo k úplnému zmaření předvolební prezentace kandidátů Aktivu nezávislých občanů.

 Výstupem z tohoto jednání byl závěr, který šéfeditor Kopa akceptoval a potvrdil, o uvedení pořadu Danielou Drtinovou slovy: „V Interview Daniely Drtinové došlo k nečekané a rychlé programové změně a na místo ohlášeného Jiřího Bezděka za Aktiv nezávislých občanů vystoupí Vladimír Stehlík.“

K dezinformacím z úst Daniely Drtinové, které v pořadu zazněly:

1) Znárodňování a zabavování nelegálně nabytého majetku.

V programu ANEO o znárodňování není vůbec žádná zmínka a rozhodně tak nelze chápat bod 9. programu. Zabavení nelegálně nabytého majetku z trestné činnosti ve prospěch státu je řádným legitimním prvkem Trestního zákoníku.

Ve věcech „pro stát strategických podniků“ se zcela ztotožňuje program kandidátů Aktivu nezávislých občanů s programem Úsvitu přímé demokracie Tomia Okamury.

O této problematice jsem psal již dříve v článku Jak dostat křečka z kolotoče? Část 2. Přehlednost o podnikajících subjektech a kontrola finančního sektoru:

„Že chceš podnikat ve velkých celcích? Ale tyto celky jsou již pro stát strategické, tudíž regulované. Zde již o veřejné soutěži nelze mluvit z prostého důvodu, protože v tomto segmentu hospodářství ani existovat ve své podstatě nemůže. Ve své podstatě jde o obchod mezi státy, ať se to týká například energetiky, telekomunikací nebo obchodu se zbraněmi.“

2) Politický nátlak na soudce k došetření korupčních kauz.

K uvedenému lze říci jediné. Nikdo nemůže bránit poslancům parlamentu, aby sledovali korupční kauzy a rozhodování příslušných orgánů ( policie, státních zastupitelství a soudů ), chybná rozhodnutí si nechali zdůvodnit, informovat o nich své voliče a požadovat sjednání nápravy či učinění opatření nadřízenými orgány.

Je nezpochybnitelné, že občan České republiky předpokládá od svého poslance, kterému dal důvěru k zastupování v parlamentu a který je v přímém kontaktu s příslušnými ministry, že bude požadovat zdůvodnění, např. stažení kárné žaloby, a nápravu takového kroku u evidentních profesních pochybení byť nezávislých soudců, a to nejen v korupčních kauzách. Je zcela na místě se ptát, proč tomu tak doposud nebylo?!

 Netřeba snad zdůrazňovat, že jedním z programových cílů kandidátů Aktivu nezávislých občanů je Informační zpravodajství veřejnoprávních médií, České televize a Českého rozhlasu, z pohledu zainteresovaných stran bez komentářů médií.

 Jak jsem se následující den po odvysílaném Interview Daniely Drtinové z informací zveřejňovaných na internetu dozvěděl, je zde reálný předpoklad, že došlo k porušení volebního zákona ze strany úřadů, a to konkrétně k neoprávněnému zásahu Exekutorské komory do průběhu voleb.

 Více v připravovaném článku, který se rovněž dotkne jedné z otázek Daniely Drtinové, a to zrušení Exekučního řádu a zamezení dalšího vlivu soukromých exekutorů ve společnosti, což je jedním z hlavních programových cílů kandidátů Aktivu nezávislých občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Bezděk - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.