Bezecný (KDU-ČSL): Fialova podpora potřebným – žebrácká hůl

31.08.2022 15:11

Inflace v Česku patří k nejvyšším v EU. Za elektřinu platí české domácnosti nejvyšší cenu v Evropě (iDNES.cz). To je výsledek vlády pana Fialy a jeho nohsledů.

Bezecný (KDU-ČSL): Fialova podpora potřebným – žebrácká hůl
Foto: Jdeme do toho spolu
Popisek: SPOLU - koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09

 Marketéři vládní koalice vštěpují svým páníčkům a paničkám, aby přišili všechny ekonomické potíže občanů Putinově válce na Ukrajině nebo, jak už je u nás zvykem, vládě předchozí, popřípadě počasí nejhoršímu za posledních sto let (Vzpomínáte? Největšími nepřáteli komunistů byly jaro, léto, podzim a zima). Nenechme se ale ošálit. Putin může být zločinec srovnatelný s Hitlerem, za dopady války na občany Česka je ovšem plně odpovědná česká vláda a její premiér. Nebo snad ne pane premiére?

Jak si tedy vláda stojí v porovnání s dalšími zeměmi EU? Celková míra inflace v zemích Eurozóny byla v červnu 9,6 %. V Česku inflace činila 16,6 %, vyšší byla pouze v Lotyšsku, Litvě  a Estonsku. V Bulharsku nebo i Rumunsku byla inflace nižší než u nás.

Pokud jde o ceny elektřiny, jak uvádí server iDNES.cz, platí české domácnosti nejvyšší cenu elektřiny v Evropě.

Jak by ne když vláda, místo aby plnila své povinnosti vůči občanům, je stále více zahlcena vlastními problémy. Napřed rozpad kamarádšoftu Pirátů a Starostů, potom velkopanské rady paní poslankyně Pekarové maďarským občanům, poslanec Farský, který by nejraději vykonával poslanecký mandát ze Spojených států, pak čelný představitel Starostů Hlubuček údajně zapojený do zločinecké skupiny, ministr Gazdík taktéž od Starostů údajně spolupracující  s dalším údajným členem zločineckého gangu Redlem a nyní kauza šéfa civilní rozvědky Mlejnka, taktéž se údajně stýkajícího s Redlem z kauzy Dozimetr. Každý ze čtenářů si jistě vybaví další a další kauzy, které tato vláda musí řešit na úkor jeho potřeb a ochrany jeho zájmů.

Děje se v jakékoliv evropské zemi něco podobného? Tolik špíny, tolik klamu, tolik zápachu vycházejícího z vládních kabinetů?

Nuž občane, pak se nediv, že tato vláda nemá čas ke službě, ke které získala mandát a že jsi v průběhu jejího devítiměsíčního úřadování už přišel o téměř pětinu svých úspor a že za energie platíš nejvyšší sumy v Evropě. A že přístup této vlády k řešení tvých problémů je jemně řečeno velmi liknavý.

Zvýšení důchodů? Důchodci nenaleťte klamavým slovům vládní propagandy. Vláda vám pouze s nevolí povinně ze zákona kompenzuje to, oč vás její ekonomická politika připravila. A občany s nejnižšími důchody posílá do ještě hlubší chudoby. Nabízí jim pouhopouhou žebráckou hůl.

S blížícími se komunálními volbami se budou všechny strany vládní koalice snažit zahalit do květnatého hávu svých úspěchů, hlubokomyslných záměrů a nesplnitelných slibů.  Spolu s dítětem z Andersenovy pohádky „Císařovi nové šaty“ mi nezbývá než zvolat „Král je nahý!“

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ivo Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.