Bezecný (KDU-ČSL): Jé, to bude krása

12.02.2020 5:35

Snížení sazby DPH na točené pivo? Báječné. Sice nevím, jestli nám to také něco přinese, ale marketinkově určitě další vynikající tah pana premiéra.

Bezecný (KDU-ČSL): Jé, to bude krása
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Nedivím se opozici, že zase bučí, nebo snad štěká, nespokojeností. Zatímco její programové floskule, jak jsme je zaslechli na nedávných sjezdech téměř všech bratří v triku (tzv. opozičního partnerství) jsou zahaleny v těžkém hávu mlhavosti, neurčitosti, bezčasovosti a především obtížné proveditelnosti (vzhledem k preferencím navrhovatelů), pan premiér se zase vytasil trumfem jednoduchým, ale o to účinnějším. Točené pivo nadále patří k nejsrozumitelnějším kulturním i společenským fenoménům nejenom u nás, tak proč nepodat národu ruku a nenabídnout jeho nižší zdanění. Jistě, nižší DPH ještě neznamená nižší cenu, ale minimálně se třeba alespoň zastaví její růst.

A protože posezení u piva v příjemné a milé společnosti považuji za daleko lepší relaxací a osvěžení než mučení těla někde v posilovně nebo dokazování si vlastní veledůležitosti nepřetržitým sledováním komunikace na sociálních sítích, snížení DPH u točeného piva ze srdce a s radostí vítám. A je krásné, že to bude od května, kdy snad zase zasvítí sluníčko a otevřou se zahrádky a zakvetou šeříky a zkrátí se sukně….Jé to zase bude nádhera….samozřejmě myslím na podzim u volebních uren.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi