Bezecný (KDU-ČSL): Proč?

13.12.2018 20:57

Jak hospodaří stát můžeme vidět třeba na dálnici D1 po troše sněžení. Co dokáže církev dokládají miliony turistů, kteří obdivují památky, jež po staletí svého hospodaření církev po sobě zanechává.

Bezecný (KDU-ČSL): Proč?
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Debatu o zdanění církevních restitucí považuji za ostudnou. Aktuální stav na dálnici D1 je krásným výrazem hospodaření státu. Miliardy létají vzduchem, ale jen si dovolí trošičku a k překvapení všech zodpovědných činitelů zasněžit, zastaví se doprava, dálnice je neprůjezdná přes kolony kamionů a řidiči pospávají v kabinách na povinné přestávce, aby dále komplikovali průchodnost dopravní tepny. Dokonalý chaos za státní peníze.  Kalouskovy složenky, které nám kdysi přibyly do schránek, pak jsou číselným vyjádřením schopnosti státního hospodaření.

O církvi si můžeme myslet, co chceme. I ti největší odpůrci však možná uznají, že nejkrásnější národní památky a hodnoty nevznikly povětšinou z financí státu, ale z financí církve a šlechty.

Co bylo ukradeno, mělo by být vráceno, a to bezpodmínečně a bez obolusů placených do děravé státní kasy. Zatímco státní aktiva se vypaří jako pára nad hrncem a zůstane po nich jen pachuť zmaru a bezvýchodnosti, církevní aktiva přetrvávají po staletí. Myslíme na příští generace? Pak podporujme takové instituce, které hodnoty tvoří, a nikoliv takové, které je boří. Faktem je, že komunisté v historii zlikvidovali a zničili, co se dalo. Včetně lidských životů. Ale ostatní příznivci zdanění? Jejich postoj nechápu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.