Beznoska (ODS): Nechme obce spolurozhodovat o dávkách na bydlení

07.04.2016 17:51

Vláda na dnešním zasedání projednala návrh Ministerstva práce a sociálních věcí, který chce obcím odebrat možnost spolurozhodovat o výplatě doplatku na bydlení. Takový návrh je však krokem zpět ke zneužívání dávek a vytváření vyloučených lokalit na území obcí.

Beznoska (ODS): Nechme obce spolurozhodovat o dávkách na bydlení
Foto: ODS
Popisek: Adolf Beznoska

„Dlouhou dobu museli občané přihlížet, jak jsou zneužívány doplatky na bydlení. Byznys s ubytovnami se rozrůstal po celé České republice a teprve s přenosem kompetencí výplaty těchto dávek na obce se situace zlepšila. Plně se ukázalo, že obce mají nejblíže k občanům a dokážou tak nejefektivněji rozhodovat o výplatě dávek pro skutečně potřebné občany. Místo toho, aby se tento fungující princip dál rozvíjel, vláda navrhuje pravý opak. Chce obcím odebrat pravomoc spolurozhodování o doplatku na bydlení a nastavit centralizovaný systém výplaty dávek. Vláda si přitom vůbec neuvědomuje, že situace se v jednotlivých obcích různí a centrálně nastavená pravidla můžou v konkrétních případech škodit. Tomuto chybnému postoji budu bránit a doufám, že se nikdy nezavede do praxe. Bylo by hloupé, kdybychom opakovali chyby z minulosti a odmítli se poučit,“ říká poslanec a člen sněmovního výboru pro sociální politiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…