Bílek (KONS): Radar na území ČR - druhá šance na obzoru?

13.03.2014 18:30

Konzervativní strana vždy podporovala umístění radarové stanice armády USA na území České republiky (viz přílohy). Významný americký politik, senátor a bývalý kandidát na presidenta John McCain, zmínil v uplynulých dnech možnost oživit tento záměr. Konzervativní strana vyzývá vládu České republiky, aby na takový náznak reagovala s maximální vstřícností.

Bílek (KONS): Radar na území ČR - druhá šance na obzoru?
Foto: Redakce
Popisek: Logo Konzervativní strany

Zatímní zdrženlivá až negativní odezva ze strany ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) je pro nás tváří v tvář nebývale kritické situaci, ve které se Evropa neocitla desítky let, stěží uvěřitelným selháním. Za velmi podivné pak považujeme i prohlášení ministra obrany Martina Stropnického (ANO), že česká vláda se podle jeho mínění k plánům na vybudování radarové stanice armády USA na území ČR vracet nebude – pan ministr je ale dnes členem této vlády, nikoli nezúčastněným komentátorem jejích kroků!

I kdyby zmíněné vyjádření senátora McCaina nemělo žádný pevnější věcný základ, je nezbytné dát jasně najevo, že případně podruhé nabídnutou ruku ze strany partnera a spojence neodmítneme.

Vyzýváme proto všechny prozápadně orientované občany, aby svůj názor na tuto otázku dali současným parlamentním stranám, zejména pak těm vládním, hlasitě najevo – jsme si totiž jisti, že hlučných odpůrců se případně opět najde více než dost.

Za Konzervativní stranu

Josef Bílek
předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KONS

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…