Bílek (KONS): Soft power nevyřeší vše

28.02.2014 9:19

Přispějme k nalezení adekvátní reakce na demonstraci síly ze strany Ruské federace.

Bílek (KONS): Soft power nevyřeší vše
Foto: Redakce
Popisek: Logo Konzervativní strany

Konzervativní strana vyzývá vládu České republiky, aby bezodkladně konzultovala ostatní členské státy Severoatlantické aliance (primárně Polsko a pobaltské partnery) za účelem nalezení adekvátní reakce na demonstraci síly ze strany Ruské federace, ke které během včerejšího dne (tj. 26.2.2014) došlo a kterou nelze vyjmout z kontextu současného dění na Ukrajině. Je tak nepochybné, že Kreml vážně zvažuje scénář podobný vpádu do Gruzie v roce 2008.

Konzervativní strana se domnívá, že takovou přiměřenou odpovědí by např. mohla být vojenská cvičení NATO (pozemních a vzdušných sil ve východním Polsku, obdoba manévrů Steadfast Jazz z listopadu 2013, a/nebo námořních a vzdušných sil v Černém moři), a to co největšího rozsahu, který je z technického a časového hlediska možný, a okamžité zahájení jejich příprav vyhlášením pohotovosti zúčastněným silám.

Za Konzervativní stranu

Josef Bílek
předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: KONS

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.