Biolek (STAN): Potřebujeme zdravé a vzdělané lidi - jenom v nich je naděje na lepší život pro nás všechny

30.07.2016 12:30

Netradiční místo pro představení svého kandidáta do Senátu Parlamentu ČR vybralo tento týden v Litvínově hnutí Starostové a nezávislí. Primář dětského a dorostového oddělení mostecké nemocnice Jiří Biolek, který kandiduje za hnutí Starostové a nezávislí v říjnových volbách do senátu, zvolil pro setkání s novináři historickou tramvaj. „Chceme touto formou podpořit zachování tramvajového provozu mezi našimi městy a odmítnout návrhy na jeho zrušení, které se nedávno objevily v mosteckém zastupitelstvu“, řekl na úvod tiskové konference předseda klubu zastupitelů hnutí Starostové a nezávislí Vlastimil Doležal.

Biolek (STAN): Potřebujeme zdravé a vzdělané lidi - jenom v nich je naděje na lepší život pro nás všechny
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Jiří Biolek zdůraznil, že Senát považuje za důležitou pojistku demokracie a vytyčil hlavní priority své kandidatury:

  • Bojovat proti omezování lidských svobod a práv

  • Zlepšení zdravotnictví, zvláště mosteckého

  • Omezit všeobecně narůstající a přebujelou byrokracii

  • Chránit lidská sídla před těžbou

  • Dostat lékaře a sestry od administrativy zpět k pacientům

„Zejména tady na Mostecku potřebujeme zdravé a vzdělané lidi, jenom v nich je naděje na lepší život pro nás všechny“, zdůraznil Jiří Biolek. V případě svého zvolení chce prosadit novelu zákona o vzdělávání lékařů a zdravotních sester, aby například pediatři mohli v jedné odbornosti vykonávat praktickou i nemocniční péči, aby zdravotní sestry během čtyřletého studia měly více praxe než nyní a získaly tak potřebné kompetence pro svou práci. Jeho prioritou je nejen zachování těžebních limitů, ale také převod uhlí za limity do nebilančních zásob, což přinese jistotu rozvoje všem dotčeným obcím a jejich obyvatelům.

„Nabízím lidem v našem okrese reálnou šanci na zlepšení jejich života, ne vzdušné zámky. Ani senát, ani jednotlivý senátor nemohou zajistit a zařídit všechno. Já jim mohu nabídnout životní zkušenosti, přímočarost a pracovitost. Ze své cesty nikdy neuhýbám vpravo ani vlevo a nehodlám to dělat ani v případě, že budu zvolen do senátu. A pouze voliči mají v demokracii to výsadní právo na výběr toho, kdo je bude v senátu zastupovat.“ Zakončil představení své kandidatury Jiří Biolek.

Na tiskové konferenci také seznámil místostarosta Litvínova Milan Šťovíček zástupce médií s projektem „Kompostéry pro naše město“, který připravují společně klub zastupitelů hnutí Starostové a nezávislí, obecně prospěšná společnost ŠUMNÁ a spolek Litvínov patří občanům. „Naším společným záměrem je nabídnout lidem za výhodných podmínek nákup domácích kompostérů, abychom snížili množství odpadů, které se v současné době dostávají do nádob na směsný odpad“, nastínil Milan Šťovíček účel tohoto návrhu.

Kandidaturu Jiřího Biolka přijel podpořit také lídr kandidátky hnutí Starostové a nezávislí pro krajské volby a starosta obce Malé Žernoseky Petr Liška. Uvedl, že kandidáti hnutí Starostové a nezávislí jdou do krajských voleb s cílem vytvořit z Ústeckého kraje bezpečný domov a že chtějí kraj spravovat stejně pečlivě, jako to dělají celá léta v pozicích starostů, místostarostů či členů zastupitelstev ve svých obcích. „Není náhodou, že nejvíce lidí v naší republice důvěřuje právě starostům obcí a měst. Ta důvěra je podložena trpělivou prací a odhodláním přinášet prospěch celku a ne jen jednotlivcům či účelovým skupinám“, uvedl Petr Liška.

V poslední části Tiskové konference vystoupil poslanec Evropského parlamentu a místopředseda hnutí Starostové a nezávislí Stanislav Polčák, který na podporu kandidatury Jiřího Biolka sdělil: „Roli Senátu jako ústavní pojistky bereme velmi vážně. Jsme přesvědčeni, že právě horní komora českého parlamentu by se měla stát oporou místních a krajských samospráv. Do senátních i krajských voleb jsme postavili výrazné osobnosti, které ve svém oboru něco dokázali a mají oprávněnou důvěru svých spoluobčanů.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině