Birke (ČSSD): Není dne, abychom neřešili opravu vandaly poničeného zázemí

28.07.2019 14:09

V letních dnech využívá cyklostezek a cyklotras v okolí Náchoda tradičně velký počet turistů, návštěvníků, ale i místních obyvatel. I proto o tato turisticky atraktivní místa město Náchod pečuje, udržuje komunikace i odpočívadla a veškeré zázemí, které se podařilo v posledních letech vybudovat.

Birke (ČSSD): Není dne, abychom neřešili opravu vandaly poničeného zázemí
Foto: archiv JB
Popisek: poslanec Jan Birke (ČSSD)

Nechybí odpočinkové zóny, informační tabule, cvičební stroje i opravny kol. To všechno slouží nám všem. Bohužel se však neustále setkáváme v této souvislosti s naprosto nepochopitelným vandalismem a ničením. Příkladem je odpočívadlo na cyklostezce z Náchoda do Velkého Poříčí, ohnutý sloupek u podjezdu pod hlavní cestou u hranic s Polskem nebo poničené sezení v altánu v Bělovsi u nového mostu v Lázeňské ulici (viz fotografie).

„Je to neuvěřitelné, člověku to až bere chuť, cokoliv nového budovat. Za posledních deset let se v Náchodě nainvestovalo 1,8 miliardy korun do veškeré infrastruktury a veřejného prostoru a jsem přesvědčen, že to je vidět a stálo to za to. To, že si však neumíme zvelebování našeho okolí vážit, mě opravdu štve," zlobí se starosta Jan Birke a dodává: „Není snad dne, abychom neřešili nějakou opravu vandaly poničeného zázemí. Město Náchod například zakoupilo před dvěma roky čtyři opravny kol v rámci jednoho z česko-polských projektů, aby sloužily jako pomoc pro cyklisty v nesnázích. Přibližně před měsícem byly všechny opravny kontrolovány, zkompletovány a opraveny, neboť měly všechny utrhané nářadí, vytrženou pumpičku apod. A dnes už máme další upozornění na jejich poškození, to je prostě neuvěřitelné! Mám takový vztek, že kdybych u toho někoho chytil, s chutí ho přivážu na náměstí k pranýři a jeho jméno zveřejním bez ohledu na důsledky. To dříve fungovalo dokonale, dnes jsme bohužel často i nevšímaví."

Je v zájmu nás všech upozornit a zasáhnout, pokud se staneme svědky vandalismu, abychom donekonečna nemuseli opravovat opravené a zbytečně vynakládat finanční prostředky z městské kasy, neboť je naší kasou společnou. Proto chceme všechny občany vyzvat k tomu, aby v případě, že budou svědky takovéhoto neomluvitelného jednání, aby si to nenechali pro sebe nebo do zpráv na sociálních sítích, ale okamžitě volali Městskou policii Náchod na linku 156.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.