Birke (ČSSD): Spolupráce s Nadací ČEZ je pro nás nesmírně důležitá

02.06.2019 6:31

Za účasti starosty města Jana Birke, místostarostů Jana Čtvrtečky, Pavly Maršíkové a Františka Majera a paní Šárky Beránkové z Nadace ČEZ se uskutečnilo slavnostní otevření nového „oranžového" hřiště v ulici Myslbekova. A nechyběli ani ti nejmenší z této části Náchoda, kteří budou hřiště využívat.

Birke (ČSSD): Spolupráce s Nadací ČEZ je pro nás nesmírně důležitá
Foto: red
Popisek: Jan Birke, ČSSD

Začátek celé akce se datuje 11. září 2018, kdy byla podána žádost na Nadaci ČEZ na projekt s názvem „Oranžové hřiště Myslbekova - Náchod". Město Náchod s žádostí uspělo a 10. ledna 2019 byla podepsána s Nadací ČEZ Smlouva o poskytnutí nadačního příspěvku. Firma B plus P spol. s.r.o., Červený Kostelec, pak byla vybrána jako zhotovitel nového sportoviště pro věkovou kategorii náctiletých a dospělých. Jeho výstavba probíhala v březnu a dubnu letošního roku.

Sportoviště je umístěno na pozemku mezi panelovými domy v ulici Bílkova a Myslbekova. Plocha tvořená zelení nebyla využívána, dnes je díky investici města Náchoda a příspěvku Nadace ČEZ nyní na tomto prostranství vybudováno sportovní hřiště s použitím moderních a atraktivních cvičebních sestav Street WorkOut a Outdoor Fitness. Tyto druhy cvičebního nářadí a zařízení napomohou mládeži a dospělým k lepší fyzické zdatnosti. Celkové finanční náklady činí 258 206 korun, z toho 150 000 korun bude hrazeno Nadací ČEZ.

„Spolupráce s Nadací ČEZ je pro nás nesmírně důležitá, již několik let se nám právě díky jejím díky příspěvkům daří modernizovat hřiště v různých částech Náchoda. Pevně doufám, že ani toto hřiště není poslední," dodal starosta Jan Birke.

Realizaci projektu „Oranžové hřiště Myslbekova - Náchod" podpořila Nadace ČEZ ve výši 150 000 korun prostřednictvím grantového řízení Oranžové hřiště.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.