Birke (ČSSD): Taková spolupráce s Polskem rozhodně dává smysl

18.10.2021 15:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k ocenění za dlouholetý přínos k rozvoji Euroregionu Glacensis.

Birke (ČSSD): Taková spolupráce s Polskem rozhodně dává smysl
Foto: repro Facebook
Popisek: Starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD)

Česko-polská spolupráce nás v Náchodě doprovází na každém kroku. A nejsou to jen Malé lázně v Bělovsi, ale celá řádka další skvělých projektů, které zpříjemňují život nám všem.

Bylo mi proto ctí převzít ocenění za dlouholetý přínos k rozvoji Euroregionu Glacensis u příležitosti jeho 25. výročí. Právě toto uskupení je totiž hybnou silou rozvoje našich měst na obou stranách hranice a významným partnerem při vyřizování žádostí o dotace. Své narozeniny oslavil Euroregion Pomezí Čech, Moravy a Kladska - Euroregion Glacensis před týdnem konferencí v sousední Kudowa-Zdrój a nechyběla ani návštěva účastníků z Čech i Polska na naší lázeňské kolonádě.

Z ocenění, které jsem měl tu čest převzít, mám velkou radost a ještě větší aktuálně z podpory dalších dvou připravených mikroprojektů v celkové výši za bezmála milion korun.

Nově tak díky této spolupráci budou moci společně sportovat děti ze Základní škola T. G. Masaryka Náchod, Bartoňova 1005 a žáci ZŠ v Kudowa-Zdrój. Sto českých a sto polských dětí si vyzkouší kurzy bruslení a ledního hokeje na zimním stadionu v Náchodě, děti absolvují setkání na kolečkových bruslích na profesionální dráze v Duszniky-Zdrój, plavání v aquaparku v Kudowa-Zdrój, rally na kole a sportovní soutěže na školním hřišti v Kudowa-Słone.

Další podpory se dočká prevence v oblasti první pomoci, požární ochrany, bezpečnosti silničního provozu a sebeobrany pro studenty a seniory, kteří získají znalosti a dovednosti z těchto vybraných oblastí a to nejen formou online kurzů, ale i v rámci školení na dopravním hřišti v Náchodě. Díky dotaci v rámci česko-polské spolupráce bude pořízeno i vybavení pro první pomoc a počítačové a záznamové zařízení pro on-line přenos, natočení a střih videozáznamů.

Tahle spolupráce mi rozhodně dává smysl!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …