Blaha (ODS): Dětské hřiště na Mojmíru se změní v moderní, špičkově vybavenou plochu

18.07.2020 22:24

Nové herní prvky i povrch udělají ze zastaralého dětského hřiště v ulici Za Alejí moderní a zajímavý prostor na hraní pro menší i větší děti.

Blaha (ODS): Dětské hřiště na Mojmíru se změní v moderní, špičkově vybavenou plochu
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

Hřiště se stane vhodným doplňkem právě rekonstruovaného sportovního areálu na sídlišti Mojmír, i když není součástí samotné revitalizace. Dětské hřiště bude zahrnovat tři zóny: workout hřiště, herní prvky pro školní děti a koutek pro nejmenší.

Město Uherské Hradiště si v roce 2016 nechalo zpracovat aktualizaci koncepce dětských hřišť a sportovišť v Uherském Hradišti. Na základě této koncepce a z důvodu, že na dětském hřišti Za Alejí herní prvky už neodpovídaly normám pro veřejné použití, byly prvky v loňském roce po revizích odstraněny  a padlo rozhodnutí, že hřiště u sportovního areálu se zásadně změní.  

Nové herní prvky budou odolné, bezpečné a bezúdržbové. Dopadové plochy jsou navrženy z lité pryže, jelikož dobře tlumí otřesy. Certifikovaná a zdravotně nezávadná litá pryž je jako dopadová plocha bezpečná, extrémně trvanlivá, vodopropustná a dlouhodobě má nejnižší náklady na údržbu.

Na zpevněné ploše z lité pryže vyroste nová lezecká sestava, přibude kolotoč - supernova, dvoujhoupačka, houpačka jezdec, točidlo a pro malé děti pískoviště. Na hřišti si bude možné také zacvičit, protože součástí nového vybavení budou i workoutové prvky, které se již osvědčily například v parku Smetanovy sady. V další fázi přibude na místo ještě mobiliář – několik laviček a odpadkové koše.

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

„V souladu s koncepcí dětských hřišť a sportovišť se už několik let po sobě snažíme prostředí dětských hřišť dávat zbrusu novou tvář odpovídající době. Dožilé dřevěné herní prvky odstraňujeme a nahrazujeme je novými materiály, které vydrží několikanásobně více,“ podotkl místostarosta města Uherské Hradiště Čestmír Bouda.

Nové dětské hřiště Za Alejí bude stát přes 2 miliony korun, na financování se bude podílet i Místní komise Štěpnice.  Hotové by mělo být souběžně s dokončením revitalizace celého sportovního areálu za základní školou Za Alejí. Ten je v tuto chvíli v závěrečné fázi své modernizace.

„Sportoviště, které bude sloužit široké veřejnosti, do konce srpna zkolaudujeme a v září již ožije sportovními aktivitami všeho druhu. Jsem rád, že v těsné blízkosti budou mít své zázemí i naši nejmenší, stejně jako mládež,“ konstatoval starosta města Stanislav Blaha s tím, že v letošním roce se dále připravuje úprava asfaltového plácku Na Hraničkách, kde bude na celou plochu položena litá pryž a prostor bude rozdělen na dvě zóny – sportoviště a dětské hřiště. „Dále by mělo dojít k úpravě dětského hřiště Zahradní, které bude určeno pro malé děti do 6 let. Nové herní prvky pro malé děti budou instalovány také do zatravněné plochy na ulici Pastýrna,“ zmínil starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…