Blaha (ODS): Hasiči z Vések dostanou nový dopravní automobil

29.09.2021 20:41

Dobrovolní hasiči z části města Uherské Hradiště-Vésky se na místa případných zásahů budou přepravovat novým autem.

Blaha (ODS): Hasiči z Vések dostanou nový dopravní automobil
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

Vzhledem ke stáří, vysokému počtu najetých kilometrů a stále vyšším nákladům na opravy u starého dopravního vozidla se město Uherské Hradiště rozhodlo, že jednotce z Vések za takřka 1 milion korun koupí nové auto. 

Anketa

Má se o zahraniční politice EU dál rozhodovat jednomyslně, čili i s naším právem veta?

98%
1%
hlasovalo: 10640 lidí

Jedná se o dopravní automobil v barevném provedení podle vyhlášky o technických podmínkách požární techniky, vybavený základním požárním příslušenstvím, výstražným světelným zařízením schváleného typu, včetně výstražného zvukového zařízení s funkcí megafonu, a samozřejmě tažným zařízením. Automobil bude mít 9 míst k sezení a prostor pro uložení materiálu.

„Stávající auto hasičů z Vések má jednak hodně najeto, ale také musí často do servisu, prostě má už své za sebou a to si nemůžeme dovolit. Jednak se tím snižuje akceschopnost jednotky a za druhé je provoz takového auta zcela neefektivní,“ komentoval záležitost starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha.

Průběžné dovybavování jednotek technikou zvyšuje jejich připravenost a akceschopnost. Vloni například dostali hasiči z místních částí Jarošov a Vésky nové radiostanice a přenosná čerpadla. O rok dříve se dočkali hasiči z Mařatic nových dýchacích přístrojů. Nový dopravní automobil dostali naposledy dobrovolní hasiči z Jarošova, a to před 4 lety.

Město Uherské Hradiště na základě požárního zákona aktuálně zřizuje 5 jednotek dobrovolných hasičů (Uherské Hradiště, Mařatice, Jarošov, Míkovice a Vésky). Ty zasahují na území města zejména mimořádných událostech, například při odstraňování následků živelních pohrom, a dále také při požárech budov nebo polního porostu. Členové jednotek, zřízených městem, se také aktivně podílejí na přípravě mládeže, organizaci společenských akcí v jednotlivých městských částech nebo při úklidu veřejných prostor v rámci celorepublikových akcí.

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

18:14 Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hledání nového ministra pro vědu a výzkum.