Blaha (ODS): Jsem naštvaný, že se musím opravdu držet. Zůstalo jen u slov, je to výdrb

12.05.2017 16:20

Reakce starosty na dotace ve sportu (střecha Sokol):

Blaha (ODS): Jsem naštvaný, že se musím opravdu držet. Zůstalo jen u slov, je to výdrb
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

Chystáte se opravovat střechu na domě. Po neskutečném papírování si na akci seženete peníze, které vám někdo slíbí. Oběháte všechny úřady, vyřídíte povolení, obstaráte razítka, vyberete stavebníka, nakoupíte materiál, obrátíte naruby život svůj i život celé své rodiny. A když už málem vyhlížíte na chodníku řemeslníky, přijde vám zpráva: NIC NEBUDE, VŠE OPAKOVAT.

Jsem naštvaný, že se musím opravdu držet, abych nečinil rázné kroky.

Uherskohradišťský Sokol odkrývá podrobnosti (zde), jasně vypovídající o tom, že Praha, konkrétně MŠMT si s námi, zcela bez okolků, cvičí jako s loutkami, přičemž absolutně ignoruje své dané sliby a garance.

Naprosto sdílím rozhořčení Sokola a z celé situace kolem dotačních podvodů jsem zklamaný. Chcete příklad?

I my jsme měli, a to opakovaně, podanou žádost na rekonstrukci sportovního areálu Za Alejí. Do celého procesu jsme investovali neskutečnou spoustu času, energie i nemalých finančních prostředků. Nakonec se ale dozvíte, že řada projektů byla již „schválena“ před samotným hodnocením, některé podpořené projekty přitom dokonce nesplnily ani formální požadavky, či dokonce cíle programu! A přitom samotná ministryně Valachová se při nástupu do funkce chvástala tím, jak budou doposud „neprůhledná“ pravidla programu nastavena do rámce jasných hodnotících kritérií.

Bohužel, jak vidíme a čteme, zůstalo jen u slov. Především o dotacích do fotbalu jsem si nikdy nedělal žádné iluze, ale skutečnost, jak se vše „šéfovalo“, předčila mé veškeré představy. Celá situace je především velmi nešťastná pro malé a poctivé oddíly, které pod příslibem dotace začaly na půjčku od banky investovat, ale dotací se již nedočkají. Pro mnohé z nich to může znamenat úplnou likvidaci. Nezbývá než věřit v lepší zítřky. Můžeme se jich ale v oblasti dotací kolem sportu vůbec dočkat?

Sokolu jsme s vyřizováním dotace výrazně pomohli. Běžíte-li ale někomu na pomoc a zároveň vám po cestě někdo opakovaně podráží nohy, nemůžete to mít za nic jiného, než za absolutní pohrdání. Nebo lidově výdrb. Vyberte si.

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…