Blaha (ODS): Město zlepší možnosti varování obyvatel

04.11.2023 20:32 | Tisková zpráva

Město Uherské Hradiště zahájilo realizaci projektu „Varovný informační systém a lokální výstražný systém města Uherské Hradiště“, při které půjde jednak o rozšíření varovného a informačního systému, ale také o aktualizaci a doplnění Digitálního povodňového plánu města.

Blaha (ODS): Město zlepší možnosti varování obyvatel
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

„Při vzniku mimořádných událostí je varování a vyrozumění obyvatel jedním u nejdůležitějších opatření," potvrdil starosta a předseda Bezpečnostní rady města Uherské Hradiště Stanislav Blaha. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí

Cílem projektu je proto realizovat takové opatření, aby v případě vzniku mimořádné události, jakou je například povodeň, bylo zajištěno kvalitní varování a vyrozumění všech obyvatel, a zároveň aby varovný systém byl připojen do Jednotného systému varování a vyrozumění Hasičského záchranného sboru ČR.

Požadované funkce splňuje kompaktní a univerzální varovný systém, který spojuje možnosti místních bezdrátových systémů (bezdrátových rozhlasů) s Jednotným systémem varování a vyrozumění, s jehož instalací začalo město v měsíci říjnu. Na území města bude instalováno 203 ks bezdrátových hlásičů se 751 reproduktory, které zabezpečí pokrytí území města prvky varování. Aktualizace digitálního povodňového plánu bude rozšířena o vrstvu nových prvků varovného informačního systému v grafické části.

Celkové náklady na realizaci projektu jsou plánovány ve výši 10,2 milionu korun, z čehož 6,7 milionu korun pokryje dotace v rámci Operačního programu životní prostředí, prioritní osy 1 – Zlepšování kvality vod a snižování rizika povodní.

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…